Papricas de pui cu naut
Papricas, mancarica, tocanita sau cum s-o mai numi in unele zone, acest fel de mancare este unul delicios si usor de pregatit. Se poate face in mai multe variante, insa in papricasul traditional musai trebuie sa se regaseasca galustele din faina si ou . Fiindca Sun Food ne-a provocat sa pregatim un fel de mancare satios si gustos, am adaptat aceasta reteta la ingredientele ce le aveam la indemana, asa ca printre altele am folosit si nautul si s-a dovedit a fi o alegere inspirata.
Merita sa il incercati, vi-l recomand cu incredere!!
Va recomandam si alte retete delicioase cu produsele Sun Food!!
Papricas de pui cu naut-Ingrediente pentru 2 portii
jumatate piept de pui
o cutie naut – Sun Food
o cutie rosii intregi in suc de rosii- Sun Food
o jumatate ardei capia
o ceapa
o lingura paprika dulce sau iute (9cine mananca mai picant )
o lingura faina
150 g smantana
200 ml apa sau supa de pui
2 catei usturoi
sare
piper(optional)
2-3 linguri ulei
Papricas de pui cu naut – Mod de preparare
Pieptul de pui taiat in fasii potrivite se prajeste in 2-3 linguri de ulei cat sa se albeasca, nu prajit complet. Se scoate cu o paleta si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc timp de 2-3 min. fasiile de ardei capia. Cat inca sunt crocante, se scot si acestea si se pastreaza la cald.
In aceiasi tigaie se pune ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si se caleste pret de 2-3 min, se adauga boiaua si faina si se amesteca. Se adauga supa putin cate putin amestecand continuu pana ce sosul devine omogen.
Apoi se adauga rosiile pasate, fasiile de carne, nautul scurs de zeama, sare, piper si se fierbe la foc potrivit cam 20 min.
Se adauga fasiile de ardei capia si smantana la temperature camerei. Se amesteca si se opreste focul imediat .
Se presara deasupra patrunjel proaspat, tocat si se serveste alaturi de o garniture la alegere.
Eu am ales sa ii pun alaturi o garniture de orez basmati.
Pofta buna!!