Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papricas de pui cu naut

papricas de pui cu naut
Papricas de pui cu naut
Papricas, mancarica, tocanita sau cum s-o mai numi in unele zone, acest fel de mancare este unul delicios si usor de pregatit. Se poate face in mai multe variante, insa in papricasul traditional musai trebuie sa se regaseasca galustele din faina si ou . Fiindca Sun Food ne-a provocat sa pregatim un fel de mancare satios si gustos, am adaptat aceasta reteta la ingredientele ce le aveam la indemana, asa ca printre altele am folosit si nautul si s-a dovedit a fi o alegere inspirata.
Merita sa il incercati, vi-l recomand  cu incredere!!
Va recomandam si alte retete delicioase cu produsele Sun Food!!
papricas de pui cu naut

Papricas de pui cu naut-Ingrediente pentru 2 portii

jumatate piept de pui
o cutie naut – Sun Food
o cutie rosii intregi in suc de rosii- Sun Food
o  jumatate ardei capia
o ceapa
o lingura paprika dulce sau iute (9cine mananca mai picant )
o lingura faina
150 g smantana
200 ml apa sau supa de pui
2 catei usturoi
sare
piper(optional)
2-3 linguri ulei
papricas de pui cu naut

Papricas de pui cu naut – Mod de preparare

Pieptul de pui taiat in fasii potrivite  se  prajeste in 2-3 linguri de ulei cat sa se albeasca, nu prajit complet. Se scoate cu o paleta si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc timp de 2-3 min. fasiile de ardei capia. Cat inca sunt crocante, se scot si acestea si se pastreaza la cald.
papricas de pui cu naut
In aceiasi tigaie se pune ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si se caleste pret de 2-3 min, se adauga boiaua si faina si se amesteca. Se adauga supa putin cate putin amestecand continuu pana ce sosul devine omogen.
papricas de pui cu naut
Apoi se adauga rosiile pasate, fasiile de carne, nautul scurs de zeama, sare, piper si se fierbe la foc potrivit cam 20 min.
papricas de pui cu naut
Se adauga fasiile de ardei capia  si smantana la temperature camerei. Se amesteca si se opreste focul imediat .
Se presara deasupra patrunjel proaspat, tocat si se serveste alaturi de o garniture la alegere.
Eu am ales sa ii pun alaturi o garniture de orez basmati.
papricas de pui cu naut

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram