Am mai prezentat o reteta cu pateu din ficat , mai complicata putin decat aceasta si cu ingrediente mai greu accesibile asa ca am hotarat sa probez aceasta reteta preparata din ficat de pui. Sper sa fie pateul pe placul vostru sa indragiti reteta si sa o incercati . Este mult mai bun decat pateul ce il gasim in comert si de aceea va recomandam sa incercati si voi aceasta varianta preparata in casa. Va mai recomandam sa vedeti si retetele : pateu vegetal , cununita cu ficatei de pui, rulouri cu dovlecei si ficatei de pui , gat de gasca umplut.
Ingrediente:
1 lingura unt,
500 g ficat de pui,
125 g slanina afumata taiata cubulete,
1 ceapa mijlocie,
sare,
piper proaspat macinat,
1 lingurita sos Worchestershire,
1 lingurita otet,
1 lingurita tarhon,
150 ml coniac (optional),
Preparare:
Curatam ficatul si il spalam in apa rece. Le lasam la scurs. Intr-o tigaie prajim slanina afumata care a fost taiata cubulete, apoi adaugam ficatul scurs de apa si ceapa taiata marunt si le prajim la foc mic pana se inmoaie si ceapa. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat, adaugam sosul Worchestershire, otetul, tarhonul si coniacul.
Lasam sa dea un clocot dupa care punem aceasta compozitie in blender si lasam pana devine o pasta fina. Se toarna compozitia rezultata in vas sau formele dorite si deasupra punem unt topit dupa care punem pateul la racit pentru cateva ore bune. Pateul il putem servi cu paine proaspata sau prajita dupa gustul fiecaruia as spune ca merge acum cu o ceapa rosie batuta, dar las la latitudinea voastra cu ce o serviti.