Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de curcan in sos picant

Ingrediente
400 gr piept de curcan
1 lingura amidon de porumb
3 lg ulei masline
100 ml vin alb dulce
un varf lingurita praf ghimbir
un varf lingurita curry madras
450gr rosii taiate in bulion
boia ardei iute
o ceapa
3 ardei capia copti
piper
sare
un praf usturoi
(2 catei de usturoi)
cimbru
2 linguri cu smantana grasa

Mod de preparare
Se taie pieptul de curcan fasii potrivite si se amesteca cu amidonul de porumb .
Se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 lg ulei de masline.
Cand pieptul s-a rumenit usor adaugam ceapa tocata marunt , fasiile de ardei capia copt ,boiaua de ardei iute(dupa gust), praful de ghimbir si curry, sare, piper, cimbru si sotam timp de 2 min. Stingem totul cu vin alb dulce dupa care adaugam si rosiile tocate din conserva .
Lasam focul la mic si fierbem pana ce sosul se ingroasa si mai scade.
Adaugam usturoiul praf sau 2 catei de usturoi zdrobiti, un strop de apa daca sosul a scazut prea mult iar cand a dat in fiert adaugam si smantana .
Se mai tine pe foc pret de 2 min dupa care poate fi servit.
Se serveste dupa preferinta cu diferite garnituri de cartofi natur sau orez.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram