Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de pui cu mere


Ingrediente:
1 piept de pui,
5 mere,
1 ceapa,
1/2 lamaie,
3 lg sos soia,
1 lg zahar,
50 ml ulei,
1 lg unt,
5-6 lg smantana,
sare, piper dupa gust,
patrunjel verde,

Preparare:
Pieptul dezosat il taiem fasii. Punem uleiul si untul la incins si adaugam carnea . Il prajim pana alveste si scade zeama lasata. Scoatem bucatile de carne separat si pe uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Adaugam merele curatate si taiate cubulete. Le calim impreuna 1-2 minute, apoi adaugam fasiile de carne. Condimentam cu sare, piper, dupa gust, adaugam 3 lg sos de soia, 1 lg zahar, si zeama de la o 1/2 de lamaie si circa 150 ml supa de carne sau legume(daca nu avem putem folosi apa). Lasam sa dea cateva clocote amestecand mereu apoi adaugam smantana cu care o lasam sa mai deau 1-2 clocote. Presaram cu putin patrunjel verde.
Eu am servit cu garnitura de orez cu curry,dar se preteaza si garnitura de orez simpla.


Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Dli

    21/11/2011 at 10:44

    Prima data am mancat cu frica asa ceva tinand cont ca nu imi place mierea dar dupa ce am gustat, m-am indragostit asa ca e realizata in fiecare luna la mine in casa.

  • irinaririna

    21/11/2011 at 16:19

    Cred ca este delicioasa aceasta reteta! Conteaza de care mere? Mai dulci sau mai acre?

  • Leila

    21/11/2011 at 22:20

    Irina, eu am pus si mai dulci si mai acrisoare , ce am avut la indemana .

  • Anonymous

    11/09/2012 at 11:44

    Da e delicios,dar poate fii si cu ananas.As mai adauga la retetä,o lingurä de miere,si sosul de soia trebuie sa fie alb ,altfel are o culoare ciudatä.pa

    • Lia

      11/09/2012 at 15:44

      Anonim, poate fi si cu ananas, nu am spus ca nu 🙂 La ora aceea am avut la indemana doar mere si am preparat acest fel dupa „urechea mea ” cum am crezut ca ar fi bine … Cat despre sos de soia alb , sincer iti spun, acum aud pentru intaia oara 🙂 (Poate te referi la sosul Light si Dark …)Multumesc pentru sugestii

  • jana mirea

    15/11/2012 at 19:42

    n-am facut nicioadata reteta asta, nu stiu cum este la gust, as face-o dar mie teama sa nu stric pieptul de pui,sa incerc ? ce ziceti?:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram