Cu aceasta reteta de Piept de pui cu rosii si mozzarella dam startul unei frumoase colaborari cu Ferma Vranceana- Avicola Focsani, colaborare ce se va desfasura pe tot parcursul lunii august .
Despre ei va putem spune ca sunt producatori de carne de pasare de peste 30 de ani si care prin munca si pricepere au reusit sa tina pasul cu timpurile si gusturile imbinand noutatea cu traditia.
Marca Ferma Vranceana are o abordare curajoasa in care beneficiile tehnologiei modern se imbina cu pasiunea si experienta unei afaceri de familie.
“Să fim siguri că puii noștri rămân de încredere, nu lăsăm nimic la voia întamplarii. De la incubatoare de ultima generație, la divizia agricolă care se ocupă de hrana păsărilor cu cereale din fermele proprii, până la abatoare cu cele mai înalte certificări nationale și internaționale, ne străduim să punem pe mesele oamenilor produse de cea mai înaltă calitate.„
Concurs Ferma Vranceana
Impreuna am pus la cale sa va ispitim cu retete gustoase din carne de pasare ce pot fi pregatite usor si care fac deliciul meselor in familie.
Pe langa aceste retete delicioase veti avea parte si de surprize tare frumoase.
Timp de 4 saptamana, pe pagina de Facebook si Instagram –Ferma Vranceana va fi cate un concurs in fiecare saptamana si cate o reteta aferenta, pregatita de noi.
Deci, prima saptamana de concurs incepe cu aceasta reteta de Piept de pui cu rosii si mozzarella
Se vor pune in joc premii consistente si utile pentru cei ce adora sa gateasca.
Va atesez linkul concursului unde va puteti inscrie aici Facebook si Instagram iar aici gasiti Regulamentul pentru a vedea premiile oferite si ce trebuie sa faceti pentru a intra in concurs!!
Reteta de astazi este usor de pregatit, in cateva minute e gata de pus la cuptor. In aproximativ o ora veti putea pune pe masa un pranz sau o cina delicioasa pentru intreaga familie.
Dar haideti sa va spun de ce aveti nevoie si cum puteti pregati acest Piept de pui cu rosii si mozzarella
Ingrediente – Piept de pui cu rosii si mozzarella
Cantitati pentru 3 portii
- 3 jumatati de piept de pui – Ferma Vranceana
- 3 linguri sos pesto
- 125 g mozzarella proaspata
- 300 g rosii cherry
- o rosie mare
- 3 catei de usturoi+ jumatate de capatana pentru copt
- 2-3 linguri ulei de masline
- o lingura miere albine
- fulgi de ardei iute (optional)
- sare si piper
- frunze proaspete de busuioc
Cum pregatim pieptul de pui cu rosii si mozzarella
- Jumatatile de piept de pui fara piele si os se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o forma de graten sau o tava.
- Se ung pe ambele parti cu sosul pesto (se poate folosi un sos pesto facut in casa sau unul cumparat )
- Rosiile cherry se taie in doua daca sunt mai mari, se amesteca cu mierea, frunzele de busuioc tocate, usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare si piper
- Se pun in tava alaturi de pieptul de pui si jumatatea de usturoi si se strepesc cu ulei de masline.
- Se acopera forma cu o folie de staniol si se introduce in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru 35 min.
- Cand pieptul este patruns , se scoate tava, se aseaza deasupra lui felii de mozzarella si cate o felie de rosie.
- Se mai condimenteaza cu putina sare,piper si fulgi de ardei si se stropesc feliile de rosii cu ulei de masline .
- Se introduce forma din nou in cuptor si se mai lasa cam 10-15 min sau pana ce mozzarella se topeste si se gratineaza usor.
Poate fi servit alaturi de o garniture din piure de cartofi, orez basmati, cuscus sau pur si simplu o salata.
Oricum ati alege sa il serviti este la fel de bun, eu l-am mancat simplu iar in bunatatea de sos am inmuiat paine prajita!!
Sa aveti spor si pofta si abia astept sa vad pozele de la concurs!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Elisabeta Gligor
10/08/2020 at 22:21O reteta foarte bună am sa o fac si eu.
Loredana
15/08/2020 at 18:45Sa aveti spor, sa o inscrieti in concurs!!
Cereces Loredana
11/08/2020 at 07:47Vai dar ce bine arata!Vreau sa fac si eu!Nu mi se pare greu deloc si e o masa foarte gustoasa si sanatoasa!Azi merg sa mi cumpar cele necesare!
Multumim frumos de reteta!
Multumim frumos pentru concurs!🏵
Loredana
15/08/2020 at 18:44Multumim!! Sa aveti spor si pofta !!