Aceasta reteta de Piept de pui cu smantana si ciuperci o pregatesc atunci cand nu vreau sa petrec mult timp in bucatarie sau cand vreau ceva bun, rapid si gustos!!
Se poate face din mai multe tipuri de carne, piept de curcan, pulpe dezosate sau chiar bucati de carne cu os, insa atunci timpul de prajire este mai indelungat. Eu aleg intotdeuna pieptul de pui fiindca se gateste mult mai rapid dar si fiindca nu prea imi lipseste din casa.
Poate fi taiat in cubulete, insa la fel de bine merge si in fasii mai mari, asta daca vreti ca bucatile de carne sa fie mai vizibile. Indiferent de dimensiunea bucatilor, gustul este acelasi, asa ca fiti creativi si faceti cum va e pe plac!!
Insa, orice tip de carne ati folosi, trebuie sa o achizitonati din magazine in care siguranta alimentara este pe primul loc. Carnea de pasare este foarte perisabila, asa ca trebuie comercializata in conditii optime.
Daca va place sa gatiti cu, carne de pasare, atunci va mai las inca doua retete pe care sunt sigura ce le veti incerca!!
Piept de pui cu smantana si ciuperci-ingrediente
- pentru 2 portii
- 350 g piept de pui
- 200 g ciuperci proaspete
- 400 g smantana
- 2 linguri ulei
- 10 g faina
- 30 ml lapte rece
- sare si piper
- Servire
Piept de pui cu smantana si ciuperci – reteta video
Si fiindca voiam sa va arat cat de usor se pregateste aceasta reteta de pui cu smantana, am pregatit si un video, il gasiti mai jos!!
Cum pregatim puiul cu smantana si ciuperci
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie incapatoare, se adauga pieptul de pui taiat cubulete, se condimenteaza cu sare si se prajeste, amestecand mai mereu pana ce bucatelele de carne sunt rumenite usor pe toate partile.
Se adauga peste carne ciupercile taiate cubulete, se mai adauga sare si se continua soatarea pana ce scade toata apa lasata de ciuperci si incep sa se rumeneasca.
Se adauga smantana, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit cateva minute. Dupa ce bucatelele de carne si ciuperci s-au imbibat bine cu sosul de smantana, se adauga faina dizolvata in lapte si se mai fierbe 2 min. Rolul ei este de a da consistenta sosului.
Se mananca calda alaturi de mamaliguta!! Daca nu va place mamaliga, se poate manca cu paine proaspata sau prajita.
In ambele variante este delicioasa!!
Aceasta reteta de piept de pui cu smantana si ciuperci recomand sa nu o pregatiti vara fiindca este o mancare consistenta, calorica numai buna de savurat in zilele reci de iarna!!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!