M-am indragostit de acest Piept de pui marinat in iaurt de cum l-am gustat pentru intaia oara. Intai am fost cam sceptica la citirea retetei, dar la final cand am gustat , pot sa zic pe buna dreptate ca am fost in al noualea cer …
Ingrediente:
2 bucati piept de pui,
200 ml kefir,
400 ml iaurt,
150 ml ulei masline,
3 catei usturoi,
1 ardei chili,
Tandori Masala (un condiment indian pe care eu nu l-am gasit, dar l-am inlocuit cu un alt condiment Curry de la firma Mammita si este asemanator acestuia)
Condimentul Curry contine :cucurma, coriandru, chimen, schinduf, ghimbir, piper negru, cuisoare, chili (le-am enumerat sa va faceti o impresie despre acest condiment cam ce ar contine…)
sare, piper macinat,
Preparare:
Dezosam pieptul de pui daca nu este deja dezosat din magazin il taiem in doua(pe lungime) si ne apucam sa preparam baitul in care il vom tine pentru cel putin 24 ore.
Intr-un bol punem ardeiul chili taiat marunt(il curatam de seminte si nervuri),usturoiul dat pe razatoarea fina, kefirul, iaurtul, sare, piper dupa gust, 50 ml ulei de masline si 1 lingurita din condimentul tandori masala (sau in cazul meu Curry de la Mammita) si amestecam. Asezam pieptul in acest bait si il dam la rece pentru 24 de ore.
A doua zi incingem restul de ulei de masline intr-o tigaie care poate fi pusa apoi la cuptor si prajim bucatile de piept pana se rumenesc. Restul de bait se toarna peste bucatile de piept rumenite si dam tigaia la cuptorul incalzit in prealabil pentru circa 10-15 minute(180-200 grade celsius).
Scoatem din cuptor tigaia , taiem felii mai groase pieptul, asezam pe farfurii si punem deasupra din sosul rezultat in timpul coacerii. Putem servi cu orez , sau cu legume sotate sau cu alte garnituri care va sunt pe plac.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Top Cuisine avec Lavi
21/08/2012 at 09:37Ce deliciu! Am notat si curand il voi incerca!
Leila
22/08/2012 at 21:34Sa ai spor Lavi !
Oti Davi
22/08/2012 at 10:02arata foarte bine!cred că este si foarte delicios.
Leila
22/08/2012 at 21:32Merita incercat , Oti 🙂
anomisana
23/08/2012 at 11:35Preparatul acesta este foarte gustos, l-am incercat si eu. In afara de faptul ca am inlocuit ardeiul chili cu o lingurita de ardei iute tocat de la Univer, am respectat reteta. Mie sosul mi s-a imbranzit la cuptor. Unde am gresit?
Lory
23/08/2012 at 12:34Anomisana reteta e facuta de colega mea …si nu iti mai poate raspunde fiindca a plecat in concediu .
Am citit-o si eu zic asa : sosul ramas ar trebui sa fie amestecat cu putin amidon sau faina ca sa impiedicam branzirea fiindca kefirul si iaurtul nu sunt grase ca si smantana ….si mai cred ca nu trebuie sa fie pus in tigaie direct din frigider.
Eu asa as proceda 🙂
Daramus Radu
30/04/2020 at 22:06Waw…. Deci am încercat rețetă, doar ca eu prefer un preparat mai picant și am adăugat 2 ardei chili mai picanți și harisa krydda ca și condiment in loc de curry, in rest am respectat exact rețetă, tocmai ce am terminat de mâncat și pot spune ca rețeta este extraordinara, divina, efectiv minunata, recomand!
Liana Liana
11/05/2020 at 12:10Si eu prefer mancarea picanta, dar familia nu este pentru foarte picant. Asa ca prefer sa adaug doar in farfuria mea surplus de iuteala. Ne bucuram sa citim ca a fost pe placul dumneavoastra!