Ingrediente:
un cocos de tara(2 kg)
2 cepe
2 morcovi
usturoi(dupa gust)
sare
Mod de preparare
Carnea se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece sa acopere carnea cam cu 4 degete deasupra.Dupa ce a dat in fiert se spumeaza bine se adauga legumele intregi si putina sare.Se lasa la fiert la foc potrivit pana scade la jumatate si carnea este fiarta.Se opreste focul se scoate carnea si se indeparteaza de pe oase.In zeama ramasa se adauga dupa gust usturoiul pisat si sare daca mai este nevoie.Se strecoara indepartand legumele si bucatile de usturoi.
Carnea se aseaza in forme peste ea punandu-se zeama .Se lasa la rece pana se incheaga bine .
Pentru cei ce nu folosesc carne de cocos e indicat ca la sfarsit sa adauge in zeama un plic de gelatina ce in prealabil a fost hidratat in apa rece(100 ml) si apoi dizolvat pe foc fara a da in fiert.
Comentarii recente
Adela Zilahi
14/11/2011 at 10:41Arata super, cred ca a fost tare delioasa! Pupic!
catkitchen
14/11/2011 at 18:01si mie imi place si o prepar de cate ori am ocazia , chiar e delicioasa!!! … si mai imi place tare mult cea de peste 😉 ….
Mihaela - mykyduta
14/11/2011 at 19:28Ador piftia de cocos!!!!
A mai ramas si pentru mine o bucatica mica???? :))
Va pup!!!
Lory
14/11/2011 at 19:47Adela Multumesc :* a fost delicioasa!!
Lory
14/11/2011 at 19:49catkitchen si eu o pregatesc de cate ori am o pasare de tara in special cocos 🙂 ..de peste nu am facut si mancat niciodata 🙂 de incercat !!
Multumesc:*
Lory
14/11/2011 at 19:50Mihaela din pacate mai au doar cate o portie pentru in seara asta :))s-au cam luptat pe ea :)))
PUP:*
Lia
14/11/2011 at 23:19Vai de capul meu ce fain arata !
Lory imi scot clopul in fata raciturii si a ta . 🙂