1 lingurita piper alb
1/2 lingura piper negru
3 linguri ulei
1 lingurita sare
3 linguri zahar
Ingrediente pentru panirat carnea :
1/2 cana faina(cana de 250 ml)
1/4 cana amidon porumb
1 lingurita praf de copt
1 ou
3 linguri ulei
2/3 cana apa
1 lingurita sare
Glazura de miere :
4 linguri sos de soia
1/8 cana miere
1/4 cana zahar
1/8 cana ketchup
1 lingura otet
(facultativ daca dorit sa iasa carnea picanta 1 ardei iute taiat cubulete )
Ingredient principal :
500 gr piept de pui , sau pulpa , 2 morcovi , 1 ceapa, 2 ardei grasi 400 gr spaghete,5 linguri sos de soia ulei pentru prajit.
Preparare :
Intai preparam baitul in care vom tine carnea pantru cateva ore la rece . Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece .
Dupa ce scoatem de la rece carnea , ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne. Intr-un vas punem faina , amidonul, praful de copt ,sarea, oul ,uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite dar un pic mai gros. Carnea o vom tavalii prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devin frumos aurii. Le scoatem pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.
Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate. Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea , zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet . Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut apoi se scoate intr-un vas pana la servire. ( in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).
Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite care le preparam in urmatorul fel : Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert . Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare ,adaugam la ei spaghetele fierte , sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic . adaugam un pic de sare dupa gust.
Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.
E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi , dulce -acrisor , in cazul meu si picant .
Comentarii recente
Alina
06/07/2009 at 11:58Am facut ieri reteta asta, si a iesit SUPER.
Am incercat mai multe variante a acestei mancari, si niciodata nu mi-a iesit ca la restaurant:(
Dupa reteta ta a iesit foarte foarte bun.
Recomand totusi mai mult sos rosu, la 500 de grame de carne ca sa fie din belsug:) mie mi s-a terminat sosul inaintea carnii
Multumesc pentru reteta:)