Reteta de pui cu ardei si maghiran este numai buna de pregatit pentru o cina in familie.
Pe langa asta v-as mai recomanda si un pui la cuptor sau cocos in vin-coq au vin .
La o asa bunatate de mancare neaparat merge si un pahar cu vin …si cel mai potrivit vin e un Caloian Rhein Riesling din Crama Oprisor
Ingrediente
un pui de 1,200kg
2 catei de usturoi
50 gr unt
o lg de maghiran uscat
sau 2-3 frunze proaspat
250 ml vin alb
1-2 ardei verzi
1-2 ardei rosii
2-3 rosii
sare
piper macinat
o lg maghiran proaspat tocat
Mod de preparare
Puiul se taie in patru si se condimenteaza cu sare si piper.
Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu untul moale.
Se ung bucatile de pui cu amestecul de unt si usturoi.
Bucatile de pui se aseaza intr-o forma termorezistenta,se presara maghiran si se dau la cuptor pentru aproximativ o ora la 225 grade.
Dupa 20 min se adauga vinul si se stropeste frecvent cu el puiul pentru a nu se usca.
Rosiile se decojesc si se taie in patru.
Cam dupa 40 min se adauga ardeii, apoi rosiile, 5 min mai tarziu,amestecand usor pentru a omogeniza .
Se mai lasa la cuptor cam 10 min .
Se orneaza cu maghiran tocat proaspat daca aveti.
Eu am folosit maghiran uscat.
Comentarii recente
Hannah
28/08/2015 at 13:47O splendoare de mancare!!!!! merita sa o incercati.
Georgeta
06/07/2019 at 12:10Maghiranul intotdeuna se adauga la sfirsit, cind este mincarea gata, inainte cu 5-6 minute!
Loredana
07/07/2019 at 08:49Si eu l-am pus la sfarsit 🙂