Pui cu banane si curry, un preparat mai exotic ce se preteaza a fi servit cu un vin bun, Caloian Rose de la Crama Oprisor.Culoarea sa intensa si stralucitoare se afla undeva intre cea a foii de ceapa si cea a somonului. Aromatic, inca de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de niste note citric-vegetale. Gustul are un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate verde, de carcei de vita de vie, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut”.
Ingrediente Pui cu banane si curry :
- 1 bucata pui de 1.5 kg
- 1 mar
- 4 banane
- 3 lingurite praf de curry
- ulei
- 2 linguri miere de albine
- 100 g unt
- sare,piper
- 1/2 lamaie
Preparare Pui cu banane si curry :
Pentru umplutura curatam marul si banana si le taiem felii subtiri. Le stropim cu zeama de lamaie si le presaram cu 2 lingurite de praf de curry. Puiul in prealabil se curata, se spala si cu un servet se sterge. Se condimenteaza cu sare si piper pe interior si pe exterior. Interiorul puiului il umplem cu fructele condimentate si apoi coasem cavitatea cu ata de bucatarie.Ungem o folie de aluminiu cu ulei si infasuram puiul astfel umplut in el. Il asezam intr-o tava mai mare si il dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Intr-un vas punem 2 linguri de miere pe care o incalzim usor si adaugam la el 1 lingurita praf de curry. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de coacere a puiului desfacem folia de aluminiu, pensulam puiul cu amestecul de miere si curry pe toate partile si introducem tava din nou in cuptor pentru inca 15 minute pana se rumeneste frumos. Scoatem in final puiul din cuptor il asezam pe o tava si sosul din folie il pastram. Bananele le taiem in jumatate si le prajim pe untul incins si restul de sos ramas de la coacerea puiului il turnam peste bananele prajite. Indepartam ata cu care am cusut puiul, in jurul lui asezam orez cu curry si bananele prajite.