1 bucata pui ( circa 1kg – 1.3 kg )
400 gr mazare verde (eu am folosit congelata)
300 gr ciuperci champignon( sau ciuperci de la conserva )
100 ml ulei
2 linguri faina
1 legatura patrunjel verde
1 crenguta busuioc proaspat ( eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
sare, piper macinat
Preparare :
Sa vedem ce avem de facut ….In primul rand portionam puiul , il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute . In acest timp curatam ciupercile , le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt , la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem .
Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui , adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa , cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul , presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.
Se servete cu orez sau cu paste fainoase .