Pui Kiev, reteta culinara. Piept de pui in crusta de pesmet. Retete cu carne de pui. Piept de pui umplut.
De foarte mult timp aveam in plan sa pregatesc Puiul Kiev. Imi pare rau ca nu l-am testat pana acum, fiindca s-a dovedit a fi grozav!! Daca inca nu l-ati pregatit, vi-l recomand cu toata increderea!!
Pui Kiev-Ingrediente
doua jumatati piept de pui
4 fasii bacon afumat
unt aromatizat cu verdeata
1 ou
faina
pesmet
sare
piper
Garnitura
3 cartofi
4 buchetele broccoli
50 g unt
sare
frunze de spanac
ulei de masline
lamaie
Pui Kiev-Mod de preparare
Daca nu aveti in congelator unt aromat, il puteti pregati ca in reteta de aici.
Fasiile de bacon se prajesc pana se rumenesc frumos si devin usor crocante
In pieptul de pui facem un buzunar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, condimentam cu sare, piper si introducem in el felii de unt aromat (congelate) si fasiile de bacon.
Daca deschizatura buzunarului e mare atunci o prindeti cu o scobitoare ca sa nu se scurga untul atunci cand il prajim.
Trecem pieptul gata pregatit prin faina, ou si pesmet si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste frumos.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit tinp de 10-15 min pana ce pieptul este bine patruns.
Garnitura pentru Pui Kiev
Pentru garnitura, fierbem cartofii curatati impreuna cu broccoli, cand sunt gata scurgem zeama (nu in totalitate) adaugam untul si mixam piureul.
Potrivim de gust cu sare si piper.
Frunzele de spanac spalate si uscate se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie chiar inainte de a le pune pe farfurie.
Asezam pe farfurie piureul de cartofi cu broccoli, pieptul de pui sectionat dupa ce a stat 5-7 min sa se odihneasca dupa ce l-am scos de la cuptor si ornam farfuria cu frunze de spanac si felii de lamaie.
Pofta buna!!