Ingrediente:
4 pulpe pui
1 ardei gras
1 rosie
1 ceapa
4-5 buc ciuperci champignon ( sau 1-2 daca sunt mai mari)
½ ardei iute
12-16 feliute de slanina afumata
sare
folie de aluminiu
Preparare :
Condimentam pulpele cu sare . Ceapa o curatam , spalam si o taiem rondele cat mai subtiri. Ardeiul gras , rosia le taiem rondele la fel si ardeiul iute. Ciupercile le curatam si le taiem felii.
Rupem 4 fasii mai mari de folie aluminiu asezam pe el cele 3-4 feliute slanina afumata si peste ele punem pulpa sarata ( daca pulpa e mai mare o crestam un pic ) si peste pulpa punem ceapa , ardei gras, ciuperci ,ardei iute si cate 2 feliute rosii(poate sa fie si chiar 4 felii) . Impachetam pulpele astfel pregatite in folie si le dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Eu le-am lasat asa pregatite pana a doua zi . Dupa ce au stat vreme de 1 ceas la rece asezam pulpele impachetate intr-o tava in cuptorul preincalzit unde le vom coace circa 25 minute la foc mijlociu . Dupa 25 minute le scoatem din cuptor , desfacem ambalajul si le mai dam pentru circa 15 minute inapoi la copt sa se rumeneasca un pic deasupra .
Se serveste alaturi de cartofi natur, cartofi prajiti ….
( pentru cei carora le place usturoiul un sfat ar fi ca in fiecare ambalaj sa puneti si 1 catel de usturoi )
Comentarii recente
Nina's Cooking 4 Fun
08/12/2008 at 14:20Lory, deranjeaza-ma cind vrei. Am crezut ca te-ai suparat…ok m-am linistit. M-ai inebunit si cu rata salbatica si cu puiul in folie. Sinteti nu numai Bucatarese vesele dar Bucatarese de meserie nu gluma.
Felicitari fetelor!
Nina
Liliana
08/12/2008 at 17:15Pulpele coapte in folie sunt de mare exceptie, ai in mine un fan declarat!
Leila
12/12/2008 at 14:43Nina multumim ne onoreaza cuvintele tale:)
Leila
12/12/2008 at 14:45Liliana multumesc,…intradevar sunt delicioase:)
Alexandra
02/09/2009 at 19:22o reteta deosebyta si extrem de rapida dupa cum vad.multumim pentru postarea ei.o voi incerca sigur zilele astea