Fiindca am primit cam vre-o 2 kg de cartofi noi cat nuca de mari, nu puteam sa nu fac din ei si reteta de Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati.
Nici nu va imaginati cat de buna este aceasta combinatie!!
Cartofii imprumuta gustul de afumat al carnatilor si in combinatie cu condimentele folosite, ceapa rosie rumenita si pulpele cu pielita crocanta si interiorul moale si suculent, e o nebunie !!
Trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta , unde mai pui ca nici nu e prea mult de munca la ea.
Le pui pe toate in cratita si la cuptor cu ele !!
Ingrediente
4 pulpe de pui
2 carnati afumati, de casa
2 cepe rosii
4-5 catei de usturoi
1,3 kg cartofi noi, mici
150 ml vin alb sec
piper
coaja si zeama de la o lamaie
boia dulce,
cimbru
crengute de rozmarin
sare
ulei de masline
Mod de preparare
Pulpele spalate se usuca cu un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce .
Intr-o cratita antiaderanta si destul de incapatoare , eu am folosit cratita din setul de vase din aluminiu Evergreen primit de la Pyramis, punem 2-3 linguri cu ulei de masline, asezam pulpele condimentate apoi adaugam cartofii noi curatati de coaja si condimentati cu sare, piper, boia, cimbru si stropiti cu putin ulei sa se lipeasca condimentele de ei.
Punem si rondelele de carnati, ceapa rosie pestisori si usturoiul tocat .
Adaugam vinul, zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Mai presaram deasupra putina boia dulce, piper, cimbru si crengute de rozmarin.
Punem capacul si introducem cratita in cuptorul bine incins .
Tinem la cuptor cam 20-25 min dupa care inlaturam capacul si lasam sa se rumeneasca frumos.
Se serveste calda cu salata de varza alba sau rosie
s