Azi va prezint o reteta usor de pregatit si foarte buna – Pulpe de pui in sos dulce picant!
Imi plac mancarurile dulci picante , iar combinatia asta de carne de pasare cu sos dulce picant si garnitura de orez a fost exact pe gustul meu .
Daca va plac mancarurile picante merita sa incercati aceasta reteta !!
Ingrediente
2 linguri de ulei
4 pulpe de pui cu piele
4 catei de usturoi, tocati
1 ardei iute rosu, tocat
4 cm bucata de ghimbir, ras
2 linguri miere de albine
1 lingurita rasa tumeric
2 linguri sos de soia
1 lingura ulei de susan
1 lingurita otet de mere
1-2 lingurite cu amidon
Pentru servit
2 linguri de seminte de susan prajite,
ceapa verde tocata fin
garnitura de orez
Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, eu am folosit tigaia de la setul setul de vase din aluminiu Evergreen primit de la Pyramis
Prajiti pulpele pana se rumenesc frumos.
Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie bine.
Se amesteca mierea, tumericul, uleiul de susan, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, otetul, 100 ml apa sau supa si se toarna peste pulpe si ceapa calita.
Se fierbe pe aragaz la foc mediu cam 20-25 min.
Daca sosul scade prea mult mai putem completa cu putina apa sau supa.
La final adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si mai tinem pe foc cam un minut.
Se serveste imediat cu garnitura de orez si presarat cu seminte de susan si ceapa verde tocata .