Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rasol de pasare cu legume

Rasol de pasare cu legume


Cand pronunt cuvantul rasol, gandul meu se duce catre casa parinteasca, la zilele cand mama pregatea acest fel de mancare pe plita, la foc domol dintr-o pasare taiata din curtea noastra.
Am scris rasol de pasare cu legume fiindca il facea si din pui si din rata sau gasca sau dintr-o gaina mai batrana.
In functie de carnea folosita timpul de fierbere putea varia fiindca la final carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta.
Legumele folosite sunt ceapa pentru gust si cartofii si morcovul care se mananca impreuna cu carnea. Musai trebuie alaturi o mamaliga calda mai vartoasa si mujdei de usturoi.
Dupa un asa ospati merge perfect un pahar cu vin alb sau o ulcica de must inasprit sa te piste de limba.

Eii, da nu mai sunt acele vremuri, fiertul mancarii pe plita la foc molcom s-a dus de mult asa ca azi va pot arata cum se pregateste un rasol de pasare ce in maxim o ora e pe masa.

Rasol de pasare cu legume


Pentru asta m-am folosit de acest MULTICOOKER CU PRESIUNE HEINNER HPCK-6IX de la Heinner Electrocasnice, un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie.

Aparatul vine cu un vas detasabil antiaderent cu invelis din teflon, usor de utilizat si de curatat, chiar si la masina de spalat vase.15 programe presetate (pentru fiert, prajit si gatit la aburi, supe, ciorbe, preparate din diverse tipuri de orez, terci, mamaliga, inclusiv program slow cook)Cu ajutorul lui am pregatit diverse supe, ciorbe, racituri, orez cu legume, cu carne, cu ciuperci, ostropel, legume la abur, ardei umpluti, pilaf dulce  si inca multe alte retete.Vi-l recomand cu toata increderea, pe langa friteuza cu aer cald, multicookerul este al doilea aparat de care nu ma pot lipsi din bucatarie.

multicooker heinner

Va las inca doua retete pe care le-ati putea pregati la multicooker!!


Rasol de pasare cu legume- reteta video


Rasol de pasare cu legume- Ingrediente

  • jumatate de pui
  • 3 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 8-10 cartofi medii
  • sare
    • mujdei de usturoi
    • mamaliguta calda
ingrediente rasol

Cum se prepara rasolul de pasare

O jumatate de pui cam de 1kg portionat in 3 bucati, se pune in vasul multicooker-ului, se adauga ceapa si morcovii curatati de coaja, 1-1,2 litri apa rece si 2 lingurite pline cu sare.

preparare rasol


Se pune capacul, se roteste butonul de presiune pe pozitia „inchis”, se selecteaza functia Manual, presiune inalta pentru 20 min si se lasa aparatul sa isi faca treaba.
Dupa terminarea timpului se elimina presiunea fortat, rotind butonul de presiune pe pozitia „deschis” , cu atentie fiindca aburul iese cu presiune si stropeste cu zeama fierbinte.
Dupa eliminarea presiunii butonul de siguranta coboara astfel fiind posibila deschiderea capacului.

preparare rasol


Se adauga si cartofii si se verifica daca carnea mai trebuie fiarta.
Daca cumva carnea e fiarta deajuns(difera de pasarea folosita) atunci e de preferat sa fie scoasa. Daca nu, se fierbe inca 15 min la presiune medie si cu cartofii.
Cand este gata aparatul intra automat pe functia de pastrare la cald si poate fi lasat asa pana in momentul servirii daca nu se consuma imediat.


Daca se consuma imediat se opreste si se scoate presiunea fortat exact ca in prima etapa de preparare.
Se pune pe farfurie o bucata de carne, cativa morcovi, 2-3 cartofi si putina zeama. Se mananca cu mamaliga calda si mujdei de usturoi.


Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram