Eu am folosit carnita de rata , dar la aceasta reteta se preteaza foarte bine si pieptul de pui !
Ingrediente :
400 gr piept rata (pui)
2-3 portocale
1/4 lamaie
100 ml lichior de portocale
1/4 lingurita ghimbir macinat
2 linguri unt
1 lingura ulei
sare, piper dupa gust
1/2 legatura patrunjel verde
Preparare :
Carnita de rata (pui) o taiem bastonase (merge taiat si felii subtiri ) . Punem cele doua linguri de unt cu 1 lingura de ulei la incins si peste asezam bucatile de carnita . Lasam la foc mic pana carnea devine alba . In acest moment adaugam sarea , piperul , sucul stors de la cele 3 portocale(ale mele portocale erau mai mititele si am folosit 3 ) sucul de lamaie si ghimbirul . Lasam mai departe la foc potrivit si cand sucurile scad pe jumatate turnam deasupra 100 ml lichior de portocale . Lasam sa mai dea cateva clocote , tragem deoparte si presaram totul cu patrunjel verde tocat .
Servim alaturi de ciuperci calite , orez , sau chiar legume sotate . Fiecare poate alege garnitura care ii surade cel mai mult .
Pofta Buna !
Comentarii recente
LianaFilipas
12/04/2013 at 23:56Oana Ciurea, o poti inscrie
oana ciurea
18/04/2013 at 12:49Am incarcat si poza facuta cu piept de pui ( pieptul e mai suculent, rezultand sos mai mult) precum si cea cu copanele la care am lasat sosul sa scada mai mult, ca sa aiba timp aroma sa intre in carne