Rulada de pui cu sunca si cascaval– o alta reteta faina cu carne de pui !! Acum vre-o doua luni am facut o rulada din piept de gasca asa ca mi-am zis sa o incerc si cu piept de pui fiindca a avut mare succes!! Cu cateva ingrediente in plus sau in minus a iesit o bunatate care a disparut imediat,desigur !! Daca faceti rulourile un pic mai mici poate fi un excelent aperitiv festiv dar si un fel principal alaturi de o garnitura la alegere.
Ingrediente
500 g piept de pui cu os
100g sunca de Praga
100 gr cascaval De Senvis–Delaco
1 ou
2 lg cu ardei gras taiat cubulete
2 lg ulei de masline
4-5 codite de ceapa verde
sare
piper
boia dulce
fulgi de ardei iute
50 ml vin alb demisec
Mod de preparare – Rulada de pui cu sunca si cascaval
Pregatim intai omleta. Punem intr-o tigaie o lingura de ulei si adaugam ardeiul tocat si coditele de ceapa maruntite.
Calim pret de 1 min dupa care adaugam oul batut bine.
Coacem omleta pe ambele parti si o rasturnam pe o farfurie une o lasam la racit. Dezosam pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o singura bucata.
Il punem intre doua foi de celofan si il aplatizam cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare si piper , asezam deasupra foaie de omleta , peste ea feliile de cascaval iar apoi feliile de sunca de Praga.
Rulam foarte strans bagand capetele pe interior.Legam rulada cu ata de bucatarie si o asezam intr-o forma de graten sau intr-o tava obisnuita tapetata cu hartie de copt .
O condimentam cu sare, piper boia dulce si fulgi de ardei iute. Stropim cu putin ulei, adaugam vinul indoit cu apa si dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc moderat.
Cu 10 min inainte de a fi gata dizolvam o lingurita de miere cu 2-3 lingurite de sos de soia si ungem rulada cu acest amestec pentru a capata o culoare mai frumoasa.
Se serveste calda cu o garnitura alaturi sau rece ca si aperitiv!!
Pofta buna!!
Comentarii recente
ana
31/03/2013 at 19:15foarte apetisante!