Rulada din piept de curcan umpluta cu legume si cascaval poate fi un excelent fel principal alaturi de o garnitura si sosul format dar poate fi deasemeni si un aperitiv daca este servita rece.
In ambele variante, rulada din piept de curcan e la fel de gustoasa si savuroasa.
Va recomand sa o incercati si alte retete de rulada din carne ce le gasiti in site !!
Rulada din piept de curcan-Ingrediente
3 portii
500 g piept de curcan file
250 g ciuperci proaspete
un morcov
jumatate ardei capia rosu
jumatate ardei capia verde
2 linguri stafide
3 linguri merisoare uscate
150 g cascaval Sofia-Delaco
un ou
200 ml vin alb
o lingurita praf de usturoi
sare
piper
4-5 linguri ulei de masline
50 g unt
Rulada din piept de curcan-Mod de preparare
Pieptul de curcan se desface cu ajutorul cutitului intr-o foaie dreptunghiulara potrivit de groasa.
Se bate usor cu ciocanul de snitele sa se aplatizeze putin, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece pana pregatim umplutura.
Intr-o tigaie punem 25 g unt si 2-3 linguri cu ulei de masline.
Morcovul si ciupercile taiate cubulete se adauga in tigaie si se calesc pana se inmoaie, adaugam sare si piper, 70-100 ml vin si lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul.
Punem ardeiul rosu si verde taiat cubulete, asezonam cu praful de usturoi, mai lasam pe foc 3 min dupa care oprim flacara. Dupa ce umplutura s-a racit, adaugam oul batut, stafidele, merisoarele si cascavalul ras.
Intindem umplutura peste foaia de carne si rulam cat putem de strans.
Rulada din piept de curcan
Legam rulada cu ata alimentara, o condimentam cu sare si piper, punem deasupra ei cateva bucatele de unt.
O asezam in forma de graten(tava) in care punem putin ulei de masline si restul de vin.
Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptor .
Dupa 25 de min indepartam folia, stropim rulada cu sosul din tava din cand in cand si lasam la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate din tava, se acopera cu o folie si se lasa sa se odihneasca 10-15 min inainte de a fi taiata.
Se pate servi calda alaturi de sosul format in tava si legume sote sau piure de legume dar se poate servi si rece ca aperitiv.
In ambele variante e la fel de gustoasa!!
Pofta Buna!!
Comentarii recente
service gsm
29/01/2016 at 15:21este foarte interesanta