pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc)
6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi)
1/2 lingurita piper macinat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare)
ulei
100 ml untura topita
250 ml apa
Preparare :
Pulpa de curcan am dezosat-o apoi am batut carnea cu ciocanul de carne sa o subtiez un pic . Usturoiul il pisam ,adaugam la el boiaua, piperul si sarea si adaugand ulei il frecam pana obtinem o pasta mai grosuta.
Aceasta pasta o intindem peste carne si apoi rulam carnea strans.Legam ruloul astfel obtinut cu o sfoara ,il asezam intr-o tava turnam peste cei 100 ml untura topita si infierbantata si 250 ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit timp de 1 ora, dupa care luam folia de pe tava si lasam mai departe in cuptor pana carnea se rumeneste frumos stropin friptura din cand in cand cu zeama existenta in tava .
Se serveste cu garnitura de cartofi . Eu am preferat alaturi sa pun ceapa prajita .
Pofta Buna !!!!