Rulouri de pui cu legume si cascaval
Este ultima reteta recomandata de noi, anul acesta. O reteta savuroasa ce poate fi pregatita cu succes pentru masa de Revelion.
Nu necesita un timp indelungat de preparare, rulourile putand fi pregatite chiar si cu cateva ore inainte, astfel ca in maxim 30 de min pot fi aduse calde la masa alaturi de garnitura de cuscus care si ea la randul ei se face extrem de usor.
Rulouri de pui cu legume si cascaval-Ingrediente
un piept de pui
200 g ciuperci brune
1/2 ardei capia
100 g cascaval Sofia-Delaco
sare
piper
un cub de unt
un pahar cu vin alb(200 ml)
2 catei de usturoi
spanac proaspat
o lingura cu ulei de masline
Garnitura
o ceasca cuscus fin
2-3 ciuperci brune
1/2 ardei capia
2-3 linguri ulei de masline
o mana mazare congelata
sare
o ceasca apa
salata asortata
Rulouri de pui cu legume si cascaval-Mod de preparare
Pieptul de pui dezosat se taie in doua bucati, se aplatizeaza cu ciocanul de snitele fara sa rupem fibra carnii, se condimenteaza cu sare si piper .
Ciupercile taiate felii se calesc 3-4 min in putin unt impreuna cu usturoiul tocata si ardeiul capia taiat fasii. Se condimenteaza cu sare si piper.
Spanacul se opareste 2 min in apa fierbinte cu sare, se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
Peste felia de carne, asezam un strat de spanac, punem deasupra lui umplutura de ciuperci si ardei, un bastonas destul de gros de cascaval si rulam cat mai strans cu putinta ca sa nu iasa umplutura si prindem ruloul cu scobitori.
Intr-o tigaie punem un cubulet mic de unt si uleiul de masline iar cand sa incins punem rulourile si le prajim pe toate partile pana se rumenesc usor. Scoatem rulourile din tigaie si le asezam intr-o forma de graten.
In tigaia fierbinte turnam vinul, si cu o spatula de lemn amestecam pana se desprind toate bucatelele de pe fundul cratiei. Turnam tot sosul format peste rulouri si introducem forma in cuptorul preincalzit la 240 grade C pentru 20 min.
Cat timp rulourile sunt in cuptor, pregatim garnitura.
Ciupercile taiate felii, ardeiul capia taiat cubulete si mazarea se calesc pret de 1-2 min in ulei de masline .
Se adauga cuscusul, sare dupa gust si se mai caleste 30 de secunde.Se adauga apa clocotita, se amesteca apoi se opreste flacara si se acopera cratita cu un capac.Se lasa minim 5 min dupa care cu ajutorul unei furculite se infoiaza cuscusul.
Rulourile se scot din forma si se lasa sa se odihneasca 5-7 min.Sosul din forma se strecoara si se degreseaza.
Ruloul se taie oblic pe jumatate, se adauga alaturi cuscusul cu legume, sosul si salata asortata.