Rulouri de pui cu spanac si cascaval– perfecte pentru panz sau cina!!
Daca vreti sa pregatiti pentru familie o masa gustoasa cu ingrediente la indemana, va recomand sa incercati aceste rulouri de pui in crusta crocanta de pesmet cu umplutura cremoasa de branza, cascaval si spanac.
Desi la prima vedere par un pic mai complicate, va spun ca se fac extrem de usor daca esti un pic organizat. Eu am ales pentru aceste rulouri sa folosesc o crema de branza pufoasa cu smantana si cascavalul Sofia ambele de la Delaco-Fan Branza, branzaturi care imi sunt nelipsite din frigider si pe care le recomand cu incredere.
Rulouri de pui cu spanac si cascaval -Ingrediente
4 felii piept de pui
100 g cascaval ras Sofia-Delaco
140 g crema de branza sau ricotta
125 g spanac verde
2 catei de usturoi
un albus de ou
sare, piper
2 linguri ulei de masline
Pentru topping
2 albusuri
4-5 linguri pesmet
4-5 linguri sos de rosii picant
50 g cascaval ras
Rulouri de pui cu spanac si cascaval-Mod de preparare
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga 2 catei de usturoi tocati si spanacul proaspat. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca pana ce frunzele de spanac se inmoaie.
Cascavalul ras se amesteca cu crema de branza, se adauga spanacul racit, albusul de ou batut putin cu furculita si se condimenteaza cu sare si piper.
Pieptul de pui se bate cu ciocanul de snitele apoi se umple cu umplutura de branza si spanac, se ruleaza si se trece prin albus batut si pesmet.
Rulouri de pui in crusta de pesmet
Rulourile se aseaza intr-o forma de ceramica unsa cu ulei de masline si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 30-40 min sau pana ce rulourile sunt bine patrunse si usor rumene.
Cu 10 min inainte de a fi gata se pune deasupra lor sosul de rosii si se presara din belsug cascaval ras. Se mai tine in cuptor pana ce cascavalul incepe sa se gratineze.
Se servesc ca atare alaturi de o salata sau puteti pune alaturi si o garniture de legume sote, piure de cartofi sau orice garnitura ce e pe gustul vostru.
Pofta Buna!!