Sarmalute in Frunze de Stevie, reteta mancaruri. Cum se fac sarmalutele cu frunze de stevie. Cele mai bune sarmalute. Sarmalute in foi de vita, Sarmalute de post.
Zilele trecute am primit cadou de la Heinner o masina de tocat carne, faina, de culoare rosie ca focul. De cum am vazut-o m-a dus gandul la sarmale !!
Bun, da cu ce le fac ? frunze de vie la saramura nu mai am, cele noi inca nu au aparut, varza la butoi s-a terminat de mult…si eu vreau sarmale!
Am plecat spre piata in speranta ca voi gasi frunza de vie, nici pomeneala, da mi-a ramas ochii pe niste legaturi frumoase de stevie proaspata frageda si carnoasa.
Mi-am zis, gata fac sarmale din carne de pasare in frunza de stevie!
Sarmalute
Montez cat ai clipi masina de tocat carne cu sita cea mai mare si in doua minute carnea pentru sarmalute era tocata.Restul a fost floare la ureche 🙂
Trebuie sa va spun ca masina isi merita toti banii !! Cu o putere de 1500W, masina de tocat Concept 1500 de la Heinner are si accesoriu pentru rosii si accesoriu pentru carnati.
Heinner isi doreste ca si cititorii nostri sa aiba sansa sa testeze aceste produse.
Va asteptam pe blog, la un concurs cu premii in electrocasnice oferite de Heinner!!
Asa ca fiti cu ochii pe noi si nu ratati acest concurs!!
Pana atunci haideti sa va spun cum am facut eu sarmalutele in frunze de stevie.
Sarmalute in Frunze de Stevie-Ingrediente
carnea de la trei pulpe de pui
o ceasca de orez( cam 150 g)
2 cepe medii
2 morcovi
o legatura patrunjel
un ou
sare
piper
3 linguri pasta de tomate
2 legaturi mari cu frunze de stevie
3 linguri de ulei
Sarmalute in Frunze de Stevie-Mod de preparare
Indepartam nervura de pe spatele fiecarei frunze cu ajutorul unui cutit in asa fel incat sa nu o desprindem in totalitate.
Le oparim in apa cu sare nu mai mult de 1 min cat sa se inmoaie ca sa putem modela sarmalutele .
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, morcovul ras prin razatoarea mica, verdeata tocata marunt, orezul spalat, pasta de tomate, sare si piper supa gust.
Din compozitia obtinuta umplem sarmalutele in frunza de stevie astfel incat partea lucioasa sa ramana deasupra (daca frunzele sunt mai mari le impartim in doua )
O cratita cu peretii mai grosi o ungem cu 2-3 linguri de ulei.
Asezam un strat de frunze de stevie, punem sarmalele in oala, acoperim cu un strat de frunze de stevie.
Turnam deasupra apa calduta cat sa le acopere, punem capacul si le fierbem pe ochiul mic de la aragaz dat si acesta la mic.
E de preferat sa le fierbem la foc cat mai mic fiindca frunzele de stevie sunt foarte fragede si riscam sa pocneasca la fiert daca flacara e la mare.
Tips- Sarmalute
Eu pun toate ingredientele crude, dar puteti cali in 2-3 linguri de ulei ceapa si morcovul pana se inmoaie putin, dupa care puteti adauga pasta de tomate si orezul.
Dupa 2 min se da deoparte, se lasa sa se raceasta apoi se amesteca cu carnea si restul ingredientelor.
Astfel orezul este un pic „umflat” si nu riscati ca frunza sa pocneasca la fiert.
In ambele cazuri recomand ca sa fie fierte la foc foarte mic.
Se servesc fierbinti cu smantana!!
Pofta buna!!