Da, de cele mai multe ori tindem sa cumparam doar pulpe, piept si aripioare de pui, curcan sau rata. Uitam insa ca si din banalele tartite de curcan putem pregati ceva deosebit. Se pot prepara si alte mancaruri din tartite si cu siguranta am sa le promovez mai mult pentru a face cunoscut si altora ca da, se poate gati si fara pulpe si mai ieftin si totusi bun. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete cu Carne de Pasare pentru alte retete delicioase.
In timpul cat asteptam deliberarea juriului asupra retetei castigatoare de la editia ‘’Chef pentru o zi’’ va asteptam cu o alta reteta delicioasa gen Bucataresele Vesele. De abia asteptam sa vedem rezultatele finale si retetele participante.
Pana atunci haideti sa vedem de ce avem nevoie aceasta reteta.
Ingrediente Tartite de Curcan cu Lamaie
6-7 tartite de curcan
1 lamaie
3 linguri sos de soia
200 ml vin alb demisec
2 linguri miere de albine
3-4 fire de ceapa verde
6 catei de usturoi
cateva fire de maghiran proaspat (sau 1 lingurita maghiran uscat)
5-6 linguri ulei plus 1 lingura de unt
sare pentru condimentat tartitele
Preparare Tartite de Curcan cu Lamaie
Primul pas este sa curatam inca odata tartitele. Le spalam apoi bine, indepartam partea cu sebumul de la fiecare si le stergem cu prosop de hartie. Le condimentam cu sare si pregatim baitul.
Intr-un vas amestecam zeama de lamaie stoarsa cu vinul, cu mierea de albine, usturoiul tocat marunt si sosul de soia. Tartitele condimentate se pun in acest bait pentru cel putin 1 ora la rece, ideal ar fi sa fie lasate de la o zi la alta.
Le scoatem din bait si intr-o cratita le prajim pe toate partile in amestecul de ulei si unt incins. Tartitele se pun intr-un vas ce rezista la cuptor si turnam peste grasimea in care s-au prajit.
Adaugam cateva fire de ceapa verde, 3 catei de usturoi doar zdrobiti cu latul cutitului, maghiranul proaspat sau uscat si baitul in care a stat carnea. Daca nu este suficient bait sa cuprinda tartitele puteti sa adaugati putina supa de carne, sau legume dar merge si apa.
Acoperim vasul si il punem la cuptorul incins pentru circa 30 de minute. In ultimele minute se da capacul deoparte si se lasa la copt pana scade lichidul si se formeaza un sos mai gros.
La final se scot tartitele din vas, se toarna peste sosul format si se presara cu maghiran proaspat sau cozi de ceapa verde. Se servesc alaturi de orez cu ciuperci sau piure de cartofi.
Pofta Buna !!!