Da ,aceasta Tocanita de pui cu fructe este o ciudatenie pentru multi dintre noi. Dar asa cum stiti in zona Ardealului se fac multe combinatii de carne cu fructe , ba chiar se prepara si supe de fructe care sunt un adevarat deliciu si daca inca nu ati incercat vreodata aceste supe si tocanite cu fructe puteti spune ca ati pierdut ceva important din viata voastra. Suntem mai sceptici in privinta acestor combinatii cu carne si fructe desi sunt delicioase si ar fi pacat sa nu le incercati. Doar in partile noastre ale Ardealului veti gasi tocanita de carne cu fructe, supe cu fructe …. Langa aceasta tocanita de pui cu fructe am servit in final un vin alb demisec , un Caloian Sauvignon Blanc de la Crama Oprisor vin ce l-am folosit si in prepararea tocanitei. Unii spun ca vinul pe care il folosesti la prepararea mancarii este bine sa il si servesti alaturi de mancarea respectiva… Eu m-am conformat celor auzite si va las pe voi sa decideti daca am procedat corect sau nu . Sper din tot sufletul ca aceasta tocanita de pui cu fructe sa va fie pe plac.
Ingrediente Tocanita de pui cu fructe:
1 piept de pui,
1 ceapa,
1 morcov,
1 patrunjel,
50 g unt,
2 linguri ulei,
2 linguri amidon
100 ml vin alb sec Sauvignon Blanc,
100 ml frisca de gatit,
400 ml supa de pui,
1 borcan de fructe asortate (750 g),
curry,
1 legatura patrunjel verde,
cimbrisor,
Preparare Tocanita de pui cu fructe:
Indepartam pielea de pe pieptul de pui si il dezosam. Din piele si oase impreuna cu legumele (morcov, patrunjel) fierbem o supa condimentata cu sare , piper boabe (circa 400 ml de supa sa rezulte in final).Punem untul la incins cu 2 linguri ulei si calim putin ceapa razuita apoi adaugam pieptul de pui taiat bucatele potrivite nici prea mari, dar nici prea mici si prajim carnita pe toate partile. Cand carnea este prajita presaram peste 2 linguri cu amidon, amestecam si turnam imediat deasupra 400 ml supa strecurata, 100 ml vin alb sec, si zeama de pe fructele din borcan, 100 ml frisca pentru gatit. Condimentam cu curry, sare, piper alb de preferinta, cimbrisor dupa gust si lasam sa fiarba pana sosul se ingroase. Fructele din borcan se adauga la tocanita de pui. Lasam sa dea doua, trei clocote impreuna si tragem apoi vasul de pe foc. Se serveste tocanita de pui cu fructe presarat cu patrunjel verde tocat fin alaturi de pireu de cartofi.