Tocanita din aripioare cu smantana si galuscute
La realizarea acestei retete ne-a ajutat faina din grau 000 din Gama speciala Arpis, o gama ce reflecta o parte a valorilor in care noi credem. Va invitam sa incercati si voi produsele din noua gama Arpis, faina de malai, faina din grau 000 si gris, si sa savurati o masa buna, in familie.
Editia limitata Arpis cu 10% extra oferit gratuit si un design inedit, se lanseaza in preajma sarbatorilor de Paste, prilej de reuniune in cadrul multor familii de pretutindeni.
Ideea de la care a pornit in realizarea noii game este aceea ca fericirea si starea de bine trebuie sa fie nelipsite in fiecare zi, ora sau clipa pe care o traim, cu atat mai mult in sanul familiei.
Ingrediente Tocanita din aripioare cu smantana si galuscute :
5-6 aripioare de pui
2 bucati ceapa
1 ardei gras rosu
3 rosii
4-5 linguri ulei
6 linguri smantana
2 linguri faina din grau Arpis
sare, piper dupa gust
1 foaie mica de dafin
1 lingurita boia dulce
Ingrediente Galuscute:
250 g faina din grau 000 Arpis
3 oua
1 lingurita sare
50 ml ulei
100 -150 ml apa
Preparare Tocanita din aripioare cu smantana si galuscute :
Ceapa se taie marunt. Ardeiul gras se taie cubulete cat mai marunt. Rosiile se decojesc si se taie felii. Aripioarele se curata se indeparteaza varfurile si le taiem pe jumatate. Punem uleiul la incis si prajim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul si mai calim cateva secunde impreuna dupa care adaugam aripioarele, rosiile taiate, sare, piper si boiaua dulce.
Amestecam si lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam apa cat sa acopere bine aripioarele. Tot acum punem si foaia de dafin si lasam la fiert si acoperind vasul cu un capac. Se fierbe pana carnea se patrunde usor si se formeaza un sos mai grosut (daca carnea nu este fiarta se mai adauga putina apa).
In alt vas punem 2 linguri de faina de grau 000 Arpis, 6 linguri de smantana si amestecam adaugand treptat si putina apa rece circa 150 ml. Aceasta maia, o turnam la sosul de aripioare si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.
Tocanita din aripioare cu smantana si galuscute
Preparare Galuscute :
Intr-un vas punem faina, sarea, ouale, uleiul si amestecam . Adaugam treptat apa rece (poate fi chiar si 150 ml in functie de cat de mari au fost ouale folosite, in cazul meu am folosit 150 ml apa rece deoarece ouale folosite de mine au fost mai mici) amestecand cu o lingura de lemn sa nu se formeze cocoloase. Se bate bine aluatul cu lingura si cand incepe sa se desprinda de marginiea vasului este gata pentru a fi rupta in galuscute.
Punem apa la fiert cu 1 lingurita de sare si cand apa fierbe, aluatul de galuscute il turnam in aparatul de facut galuscute sau le rupem cu lingurita in apa clocotinda. Lasam sa fiarba pana galuscutele se ridica la suprafata si inca circa 3-4 minute dupa. Se strecoara, se pune in farfurii la fiecare persoana si peste galuscute punem Tocanita din aripioare cu smantana.
Pofta Buna !Reteta de preparare a Galuscutelor, o gasiti explicata in pasi in articolul Reteta Galuscute de faina-Nokedli!
Comentarii recente
Rodica Ioana
01/05/2020 at 12:40De data asta reteta nu a iesit, desi am respectat toate indicatiile.
Am folosit doar 100 ml apa, dar a rezultat un aluat care curgea.
Am pus aluatul in cornet si au rezultat niste purcelusi frumosi si gustosi.
Experienta mea de bucatareala m-a ajutat… cred eu.
Liana Liana
11/05/2020 at 12:08Aluatul a fost prea subtire. Trebuia sa mai adaugati putina faina si era ok. depinde cu ce faina se lucreaza.