Tocanita din piept de pui cu mamaliga este o mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa.
Se pregateste rapid si este pe placul tuturor. Cel putin la noi in familie nimeni nu refuza acest fel de mancare mai ales daca alaturi avem si un bot de mamaliga. Va recomand sa incercati si alte retete cu tocanita cum ar fi Tocanita din piept de pui si ardei copti, Tocanita de porc sau pui cu fasole verde.
Ingrediente Tocanita din piept de pui cu mamaliga:
400 g piept de pui dezosat (sau curcan)
2 bucati ceapa
2 ardei grasi (1 galben, 1 rosu)
4 buc rosii decojite
½ legatura patrunjel verde
1 lingurita maghiran uscat (sau proaspat 1 buchetel mai mic taiat marunt)
2 catei usturoi
ardei iute optional (fiecare adauga cat doreste infunctie de cat de picanta vrea sa fie mancarea, dar se poate si renunta la el)
3 linguri ulei
sare,piper dupa gust
1 lingura pasta de Gulyas (daca nu avem folosim 1 lingurita de boia dulce, sau 1 lingura pasta de ardei)
300 g ciuperci
Preparare Tocanita din piept de pui cu mamaliga
Ceapa si ardeii se curata si se taie marunt. Rosiile se decojesc si se taie felii. Pieptul de pui (sau curcan) se taie bucati potrivite. Ciupercile se curata si se taie felii.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa si ardeii taiati impreuna cu 1 praf de sare. Se adauga pieptul portionat si continuam sa le prajim pana acesta devine alb. Adaugam rosiile si cateii de usturoi zdrobiti, taiati marunt si cateva rondele de ardei iute.
Lasam sa fiarba cateva minute dupa care adaugam pasta de Gulyas (boia, sau pasta de ardei), sare, piper dupa gust, cipuercile taiate felii si circa 400 ml apa. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos gros si carnea este fiarta.
Inainte de a opri focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt si maghiranul proaspat taiat si acesta. Daca nu aveti maghiram proaspat puteti folosi si cel uscat.
Se serveste cu mamaliga si alaturi va recomand un vin alb sec bine racit. Pofta Buna!
Comentarii recente
Denisia
06/05/2015 at 03:37Nota bene!. 🙂
Oana
27/03/2016 at 15:08Nu ai menționat nimic de făina de porumb la preparare? Cum si când se pune?
Liana Liana
10/04/2016 at 21:36Da ai dreptate, Oana. Faina de porumb o folosesim la prepararea mamaligii. Din inertie am trecut-o si la ingredientele necesare tocanitei. Multumesc! Am corectat greseala.