600 gr piept de pui
300 gr ardei Capia
4 catei usturoi
300-400 gr rosii
30 ml ulei
1 legatura patrunjel verde
sare,piper
100 ml smantana
Cum procedam :
Incalzim cuptorul in prealabil.Carnea o portionam in cuburi mai mari si o asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu ulei. Turnam 50 ml apa , acoperim vasul cu un capac si il punem la cuptor pentru circa 30 minute la foc mijlociu.
Ardeii se coc pe gratar iar rosiile le oparim .Se curata rosiile si ardeii de pielite.Rosiile se toaca marunt (eu le-am feliat mai subtire)iar ardeii se taie fasii.Usturoiul se taie marunt si se caleste pe un pic de ulei .
Se adauga la usturoiul calit rosiile si carnea si lasam la foc mic 10 minute adaugand si 100 ml apa.Adaugam ardeii taiati fasii ,sare,piper dupa gust si presaram tocanita cu patrunjel verde tocat .Se mai lasa 2-3 minute la foc mic.
Se serveste cu smantana si mamaliguta.
Comentarii recente
oana
08/01/2010 at 20:00am cautat reteta asta pt. mama mea si dupa ce a gatito am rugato sa o faca in fiece seara