Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei umpluti in sos de rosii


INGREDIENTE:

500 gr carne tocata porc (pui,curcan,vita ,la alegerea fiecaruia),
300 gr orez,
2 buc ceapa,
1/2 litru bulion,
sare, piper , 1 lingura boia,maghiran,
frunze telina,
100 ml ulei,
15-20 buc ardei grasi,
10 bucati rosii,
1 lingura piper boabe,

INGREDIENTE SOS ROSII :
300 ml bulion,
50 ml ulei,
1 lingura faina,
sare,zahar dupa gustul fiecaruia,

PREPARARE:

Ceapa o curatam , spalam si o taiem marunt.Uleiul il punem la incins si calim in el ceapa tocata pana devine sticloasa. Tragem deoparte si adaugam la ceapa calita lingura de boia.Orezul se curata si se spala in mai multe ape , si se adauga la carnea tocata impreuna cu ceapa calita. Adaugam sare, piper macinat, dupa gust si amestecam totul bine.
Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita , scoatem samburii iar partea decupata o punem deoparte caci o vom pune dedesubt la ardei cand ii punem la fiert. Spalam ardeii sa nu ramana seminte in interior ii punem la scurs un pic ,apoi incepem sa ii umplem cu umplutura.


Ii umplem, apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii(se vor fierbe mai bine).Dupa ce am terminat de umplut taiem cateva rosii rondele si pe fiecere ardei vom pune capac o felie de rosie.


In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti iar printre ei , si deasupra lor punem restul de rosii ramase taiete felii, punem cam 1 lingura rasa cu sare , 1/2 l bulion , boabe de piper ,1 lingurita maghiran si apa cat sa acopere ardeii .


Deasupra lor asezam o farfurie mica , acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
Se servesc cu sos de rosii sau smantana dupa preferinta fiecaruia.

PREPARARE SOS ROSII:
Punem uleiul la incins si adaugam lingura de faina,se amesteca pret de cateva secunde dupa care adaugam bulionul. Lasam sa dea un clocot apoi condimentam cu sare si zahar cat sa obtinem un sosulet dulceag . Uneori la acest sosulet adaug si circa 250 ml smantana si las sa dea un clocot apoi servesc ardeii umpluti impreuna cu sosuletul.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Carucioare

    11/08/2011 at 12:15

    mi-ai facut pofta:P

  • pansy

    11/08/2011 at 12:42

    ai,ce apetisant arata !

  • Alina---Explora Cuisine

    11/08/2011 at 21:14

    Mmmmmm, ce bunatate de mancare, cred ca e preferata mea! arata absolut superb, mi-ai facut o pofta de zile mari acum 🙂 abia astept sa-i fac si eu ca mi-e tare dor!

  • D&D

    12/08/2011 at 13:44

    Foarte bine arata. Exact ce cautam!! Abia astept sa incerc reteta.

  • Leila

    12/08/2011 at 14:34

    Ma bucur ca ca va e pe plac adeii umpluti . E unna din preferatele mele .Mereu le gatesc cu placere si le consum tot cu placere 🙂

  • Lulu

    18/10/2011 at 16:36

    Fetele(bucataresele vesele),va admir si va respect pentru tot ceea ce faceti,de asemenea va felicit!!dar am o mica observatie(fara suparare);nu mai puneti orez asa mult la ardei umpluti,sarmalute sau orice alte legume umplute,daca au si carne;incercati la 1kg de carne,100g orez si daca va place,continuati;succes pe viitor!

  • Leila

    18/10/2011 at 22:17

    Multumim , Lulu 🙂 dar trebuie sa fac dupa cum place familiei desi dupa mine ,la 500 g carne – 150 g orez cred ca ar fi optima 😉

    Pupice :*

  • simona

    28/07/2012 at 20:10

    arata superb o sa incerc si eu multumim pt retetele delicoase

  • andra

    19/10/2016 at 20:12

    Ok il pui la fiert insa cat timp si ce temperatura?

    • Liana Liana

      20/10/2016 at 22:15

      Lasi sa fiarba circa 40 minute la foc mic acoperit cu capac. Apoi scoti un ardei si verifici umplutura daca e fiarta, daca nu pui inapoi ardeiul si mai lasi sa fiarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram