INGREDIENTE:
500 g pulpa porc,
2 linguri de ulei ,
1 lingura de faina,
1 ceapa,
1 catel de usturoi,
200 ml bere bruna,
200 ml apa calda,
1/2 lingurita otet de vin rosu(eu am folosit 1 lingura de vin rosu)
felii de bagheta,
2 linguri de mustar clasic,
1 lingurita de zahar tos,
1 fir de cimbru,
1 foaie de dafin,
1 fir de patrunjel,
1 varf de cutit de nucsoara,
Sare,piper dupa gust,
PREPARARE:
Incingeti tigaia, tavaliti carnea taiata cubulete prin faina si o rumeniti in uleiul incins.
Tocam marunt o jumatate de ceapa si un catel de usturoi, pe care le punem la calit. Adaugam otetul (sau vinul), berea neagra, apa, o lingurita de zahar,1 varf de cutit de nucsoara rasa(daca nu avem nucsoara putem folosi nucsoara macinata ) si buchetul garni (format din patrunjel, cimbru si o foaie mare de dafin).
Lasam sosul sa dea in cateva clocote , dupa care adaugam bucatile de carne si zeama scursa de pe acestea.
Lasam sa fiarba usor, dupa care mutam tot amestecul intr-o tava.
Condimentam cu sare si piper negru macinat, acoperim cu folie si dam tava la cuptorul preincalzit.
Dupa ce scoatem preparatul de la cuptor, inlaturam folia, ungem feliile de bagheta cu mustar si le asezam deasupra carnii (cu partea unsa in sus). Bagam tava din nou la cuptor pentru cateva minute, pana se rumeneste painea(feliile de bagheta).
Comentarii recente
Fancy Cake
09/09/2011 at 10:02Foarte aromata si delicioasa!