Carnati de porc
De obicei carnatii de porc pregatiti in casa se fac in preajma sarbatorilor de iarna, cand tot romanul pregateste tot felul de „porcarii”pentru masa de sarbatori.
Stiu ca acum cand va scriu reteta nu mai sunt la mare cautare aceste retete, totusi va prezint si voua aceasta reteta traditionala de carnati din carne de porc ce o am de la socrul meu.
Ea se diferentiaza fata de celelalte retete de carnati de porc prin modul de tocare a carnii.
Socrul meu toca carnea pentru carnati la barda, asa ca anul acesta am avut ajutoare si am incercat reteta lui.
Carnati de porc-Ingrediente
spata de porc 2,5kg
burta de porc 2,5kg
5 lingurite sare
400 ml supa de oase de porc
2 capatini de usturoi
6-7 ardei iuti rosii uscati
2 linguri cimbru uscat
piper
10 m intestine de porc
Carnati de porc-Mod de preparare
Din cele 5 kg de carne 4 kg se toaca cat mai marunt cu barda sau toporisca ce o avem pentru taiat oase.
Kilogramul de carne oprit se toaca prin masina de tocat carne impreuna cu ardeii iuti curatati de seminte.
Usturoiul se curata si se piseaza cat mai marunt.
Din oase de porc facem o supa pe care o amestecam cu usturoiul pisat dupa care o strecuram.
Amestecam bine carnea cu ardeii iuti tocati, zeama de oase, usturoi, cimbru, sare si piper dupa gust.
Umplem intestinele de porc cu ajutorul masinii de tocat carne si a aparatului special pentru umplut carnati.
Eu am ales sa portionez carnatii rasucind intestinele cam la 15 cm.
Dupa umplere se pun la scurs atarnati pe o bara(bat) intr-un loc racoros si bine aerisit.
Dupa ce au stat 1-2 zile se pot pune la afumat.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Cristina Rosu
29/07/2016 at 00:12Super!