Ceafa marinata in bere este tare buna mai ales daca e prajita la gratar pe jar. Cu mujdei de usturoi cu smantana este un adevarat festin. Ce placut este sa ai o curte unde sa poti sa iti prajesti carnea la gratar, sa stai de vorba cu prietenii. Ceafa crestata doar se unge cu mustar si apoi o marinam in bere de cu seara.
A doua zi le lasam la scurs si le punem la gratar. O reteta simpla si buna.Daca avem putina rabdare in jarul format punem la copt in folie si cativa cartofi pe care apoi ii punem alaturi de ceafa frumos rumenita.Si ca treaba sa fie facuta cum se cuvine, peste cartofii copti punem si putin unt si mujdei, apoi la final un vin rosu sec ar merge de minune, dar si o bere rece ar face fata situatiei date.
Ingrediente Ceafa marinata in bere :
8 felii ceafa porc
mustar clasic,
500 ml bere,
Preparare Ceafa marinata in bere:
Crestam superficial bucatile de carne cu un cutit,ungem apoi feliile de ceafa pe ambele parti cu mustar din abundenta. Le asezam intr-un vas una langa cealalta si turnam deasupra bere cat sa acopere bine bucatile de carne. Le lasam la temperatura camerei peste noapte. A doua zi le scoatem din bere,le lasam la scurs si le condimentam cu sare si piper. Le prajim pe gratar la jar, sau la tava de teflon fara grasime.
Servim cu cartofi pai si mujdei de usturoi .
[amd-yrecipe-recipe:131]
Pofta Buna ! Va recomandam sa incercati si aceasta reteta deosebita pregatita tot din ceafa de porc si anume Ceafa Umpluta Sigur o sa va fie pe plac ambele retete si ceafa marinata in bere cat si ceafa umpluta. Este adevarat ca ceafa un pic este mai grasa, dar uneori ne putem permite si aceste feluri sa le pregatim. Cotletul este si el bun sa il umplem dar dupa parerea mea este o carne cam macra si se preteaza mai bine a fi pregatit cu un sos alaturi.
Comentarii recente
Top Cuisine avec Lavi
13/09/2012 at 09:48O idee interesanta cu marinarea in bere! Am niste bucati de cotlet si sigur le voi pregati asa! Imi place ca a ramas suculenta carnea si nu s-a uscat! Exact pe gustul meu!
claudia
13/09/2012 at 13:54Doamne,ce minunatie!
Anonymous
13/09/2012 at 14:57arata foarte apetisante….am sa incerc!
Rocsy Ciobanu
15/09/2012 at 22:27Mmmmmm tare buna!
Angelica
15/09/2012 at 22:44Lia a cui a fost portia asta generoasa si ispititoare de ceafa?Era cumva pentru mine si n-am fost pe faza?
Nu-i nimic fac comanda din nou:o portie la Angi va rog!!!!…..ca si cea din poza,una mareeeee bine?
Arata beton!!!
Va pup!!!
ade
28/12/2012 at 22:11am pregatit pt masa de Craciun , intradevar un deliciu ..nu o spun numai eu ci si invitatii mei..
LoredanaCarp
29/12/2012 at 21:08Sa va fie de bine!! ma bucur ca v-a placut!!
gigi
07/08/2016 at 13:25Am facut. La mine fripturile de ceafa nu au iesit fragede si nici gustoase,, desi le am lasat in mustar cu bere de dimineata pana seara.