Ingrediente:
4 bucati ceapa (aproximativ 800 g),
30 g unt,
7 linguri smantana,
400 g carne din carnati afumati,
1/2 legatura patrunjel verde tocat,
sare dupa gust,
Preparare:
Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1 lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam sa se racoreasca. Taiem un capacel(va recomand sa taiati capacelul in partea de unde ati taiat partea cu musteata deoarece veti scoate mijlocul mult mai usor)si scoatem o parte din pulpa pe care o vom toca marunt. Topim untul intr-o tigaie si calim ceapa tocata apoi adaugam si smantana si condimentam cu sare dupa gust. Turnam intr-un vas termorezistent sau de ceramica sosul de ceapa si smantana. Carnea afumata de carnati o amestecam cu patrunjel verde tocat si umplem cepele dupa care le asezam peste sosul de mai sus. Coacem la cuptor pret de 30 minute. Se presara cu patrunjel verde inainte de servire si se poate stropi daca va e pe plac cu un surlpus de smantana.
Pofta Buna !
Comentarii recente
dia_diana58
11/02/2012 at 10:59Interesant !
langmina
11/02/2012 at 23:08Nu am mancat niciodata.Cred ca e tare buna,merita incercata.Imi place!
Leila
12/02/2012 at 21:19Am sa o incerc si adaptata pentru post 🙂 Multumim fetelor ! Sa aveti o saptamana minunata !
Anonymous
20/02/2012 at 14:12Cred ca e delicioasa,deja imi lasa gura apa…
jani
19/04/2012 at 21:09cred ca este delicioasa, ceapa are un gust dulceag, am sa o incerc si eu
boris
21/09/2012 at 13:29Arata fff bine si banuiesc ca sunt la fel de gustoase, le-as asocia cu Caloian Feteasca Neagra, sec, un soi pur romanesc!