Azi am pregatit Chiftele cu ceapa, si au fost tare apreciate de cei care le-au gustat. Sunt foarte bune cu piure de cartofi alaturi si o salata de rosii cu castraveti, dar se potrivesc de minune si cu un Sos de rosii usor picant. Sosul de rosii pentru chiftele cu ceapa se pregateste foarte rapid si usor. Reteta sosului o gasiti accesand reteta Sos de Rosii Picant. Aceste Chiftele cu ceapa se pot pregati si in cuptor daca doriti si timpul va permite. Sunt mult mai gustoase pregatite in acest fel.
Ingrediente Chiftele cu ceapa:
500 g carne tocata vita,
4 bucati ceapa de marime mijlocie,
2 oua crude,
1 lingura untura(sau 3-4 linguri ulei),
sare,piper dupa gust,
1 lingurita boia dulce,
1/2 legatura patrunjel verde,
ulei sau untura pentru prajit,
Preparare Chiftele cu ceapa:
Curatam ceapa , o spalam si o taiem marunt. Punem untura(uleiul) la incins si calim ceapa pana se inmoaie. Lasam sa raceasca apoi o adaugam la carnea tocata impreuna cu ouale crude. Condimentam cu sare, piper dupa gust adaugam lingurita de boia si 1/2 legatura patrunjel verde tocat. Amestecam sa se omogenizeze si formam chiftele mai plate pe care le prajim in ulei sau untura.
Le servim ca atare cu mustar sau ketchup ,dar se pot servi si cu pireu de cartofi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Mare Maria
24/01/2012 at 18:46Imi place reteta:X
ediana
05/03/2012 at 15:55am preparat astazi exact aceleasi chiftele dar cu sos de rosii
rosii – super,delicioase
Leila
05/03/2012 at 21:14Sunt excelente si cu sos de rosii 🙂 O seara placuta sa ai Ediana ! :*
cirmicica
19/09/2012 at 13:05Este o reteta delicioasa…*