Ingrediente Chiftele :
1 ou
500 gr carne tocata (porc dar poate sa fie si pui)
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapa
3 catei usturoi
1 lingurita marar
1 lingura patrunjel verde
2 cartofi
sare, piper , delikat
Ingrediente sos:
1 ceapa
2-3 catei usturoi
500 ml bulion
2 linguri ulei de masline
1/2 ardei iute
sare
Cum preparam sosul :
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina .Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut. Turnam peste bulionul ,adaugam si jumatatea de ardei iute (este facultativ)taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust.
Preparare chiftele:
Fierbem cartofii curatati si ii pasam. Ardeiul , morcovul si ceapa curatate si spalate le tocam cubulete . Usturoiul il pisam. Punem carnea intr-un vas adaugam cartofii pisati, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat ,mararul si patrunjelul tocat sare si piper dupa gust. Framantam bine si formam chiftelute rotunde pe care le vom praji in ulei incins.
Chiftelutele se servesc simple sau cu sos de rosii picant .
Reteta de la sosul pikant o gasiti aici: Sos de rosii picant
Comentarii recente
trusii
23/07/2008 at 07:06foarte tare prezentarea….nota 10
Leila
23/07/2008 at 12:52🙂 Multumesc trusii!!!
retete- ina
31/01/2011 at 12:55simpatic,putin scary