Chiftele Umplute sunt o varianta a ruladei de carne, dar in forma individuala. Aceste chiftele se prepara repede si nici timpul de coacere nu este atat de mare ca si la o rulada clasica. Chiftelele Umplute se pot servi calde cu garnitura de piure de cartofi sau reci cu un sos de rosii picant asezonat cu putin busuioc. Chiftelele Umplute merg prezentate si ca aperitive daca doriti. Aceste Chiftele Umplute le recomandam sa le incercati de Sfintii Petru si Pavel, iar alaturi Crama Oprisor va recomanda un vin deosebit din gama Cupola Sanctis, cu un nume mai mult decat sugestiv: ”Sfinţii Petru şi Pavel”.’’ Vinul este un cupaj, realizat din combinarea soiurilor rosii Cabernet Sauvignon si Merlot, ce debuteaza la nas cu note sobre, care anunta un vin greu, serios, ce ulterior se deschide repede si discret spre note usor fructate. Gustul sau cuprinde note de fructe rosii, dulceturi si gemuri, fiind imbracat parca intr-o catifelare tandra de cacao si taninuri fine, echilibrate. ” Vinul face parte din gama “Cupola Sanctis“, alaturi de alte vinuri de autor, scoase pe piata in serii limitate, fiecare sticla in parte avand o forma de prezentare impecabila, perfecta pentru a fi oferita in dar la ocaziile speciale….
Ingrediente Chiftele Umplute :
700 gr carne tocata porc sau pui
3 oua
2 lingurite boia dulce
1 lingurita boia iute (este optionala in locul ei putem folosi boia dulce)
4 catei usturoi
2 felii paine
sare, piper dupa gust
2 linguri patrunjel verde tocat
Umplutura Chiftele Umplute :
5 oua fierte tare
Preparare Chiftele Umplute :
Adaugam la carnea tocata 3 oua,2 lingurite boia dulce, 1 lingurita boia iute (daca nu dorim sa folosim boia iute il vom inlocui cu aceeasi cantitate de boia dulce), 3 catei usturoi pisati , sare piper dupa gust si patrunjelul tocat marunt. Feliile de paine se pun in apa rece pana se inmoaie. Le stoarcem si le adaugam la compozitia de carne. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Punem la fiert 5 oua. Dupa ce au fiert se curata si le taiem in jumatate de-a latul. Din compozitia de chiftele punem in palma, o subtiem putin presand cu cealalta palma (nu o subtiem foarte tare ) deasupra asezam o jumatate de ou si apoi il vom acoperi cu compozitie de chiftele in asa fel incat oul sa fie bine acoperit. Chiftelele umplute se aseaza intr-o tava , sau forma termorezistenta si se dau la cuptorul preincalzit unde se vor lasa la copt pana se rumenesc frumos.
Comentarii recente
Tatiana Brown
01/11/2013 at 21:55Maria, imi pare rau ca am facut asa putine! Foarte gustoase au iesit, originale 🙂
Corina M
29/12/2016 at 14:00Buna sunt incantata de aperitive le tale si as vrea sa incerc si eu dar te rog sa precizezi la cate grade pui cuptorul si timpul aproximativ ca nu il specifici in aproape nici o reteta , mersii !
Liana Liana
31/12/2016 at 09:23Buna Corina, cuptorul meu nu are termometru din acest motiv nu specific gradele. Timpul cat sta un preparat la cuptor uneori e ceva relativ. Poate tu ai un cuptor mai performant, al meu este mai antic…, al tau poate fi electric, al meu este cu gaz ,… timpi diferiti de coacere… . An Nou Fericit iti doresc!