Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii, o reteta simpla si gustoasa dar deopotriva mai speciala. Faptul ca am ales ca in mijlocul chiftelutei clasice sa pun un cubulet de mozzarella gourmet, a facut sa le sporeasca savoarea si sa le dea o nota aparte. Eu am ales sa le fierb direct in sos fiindca nu am voie sa mananc nimic prajit in ulei , va recomand sa incercati si voi sunt cu mult mai bune si mai sanatoase .
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii-Ingrediente
Chiftelute
500 g carne tocata de vita
150 g mozzarella gourmet -Delaco
2 fire ceapa verde
3 felii de paine inmuiata in lapte
2 oua
verdeata tocata(marar si patrunjel)
sare, piper
2 catei de usturoi
Sos de rosii
o conserva de rosii cuburi
2 lingurite zahar
sare, piper
cimbru
2 catei de usturoi
ulei de masline
100 g mozzarella rasa
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii- Mod de preparare
Carnea de vita se amesteca cu ceapa tocata marunt, verdeata, ouale, sare, piper si usturoiul tocat.
Se incorporeaza bine si se formeaza chiftelutele punand in mijlocul fiecaruia cate un cubulet de mozzarella.
Intr-o cratita cu peretii mai inalti se pun 2 linguri de ulei de masline si se caleste usturoiul tocat fara al rumeni, se adauga rosiile din conserva, sare, piper, zahar , cimbru si 250 ml apa si se fierbe pana ce sosul capata putina consistenta. Se adauga chiftelutele una cate una si se fierb la foc domol cam 20 min.
Se pun chiftelutele cu tot cu sos intr-o forma de graten, se presara deasupra mozzarella rasa si se gratineaza la cuptor cam 15 min.
Se presara deasupra cu verdeata si se mananca cu mare pofta!!
Puteti sa le consumati ca atare sau alaturi de o garnitura din piure de cartofi , paste sau ce va place !!