Chilli con carne cu paine de porumb- desi la prima vedere nu pare a fi o mancare aspectuoasa, garantez ca este satioasa si foarte gustoasa mai ales daca e servita alaturi de bucati calde de paine de porumb. Carnea de vita cu fasole, gatita indelung intr-un bogat sos de rosii condimentata cu chimen si ardei iuti, este o masa echilibrata si imbietoare intr-o zi rece de toamna.
Fasolea rosie din conserva, un produs nou Sun Food, are un continut foarte mic de grasimi, dar mare de carbohidrati. Acestia au un continut important de vitamina B1,B6 si niacin, si unul semnificativ de fier. Sunt o sursa buna de fibre solubile, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange. Faina de porumb si boabele de porumb dulce sunt o sursa buna de carbohidrati cu amidon.
Chilli con carne cu paine de porumb-Ingrediente
450 g carne de vitel taiata cubulete
2 cutii fasole rosie –Sun Food
1 cutie rosii cubulete- Sun Food
2 catei de usturoi zdrobit
1 ceapa mare toccata marunt
2 linguri ulei de masline
½ lingurita seminte de chimen
2 ardei iuti uscati sfaramitati, sau dupa gust
1 lingura pasta de tomate
700 ml supa de vita, legume sau apa
sare si piper
Paine de porumb
115 g faina alba
14o g faina de porumb
10 g praf de copt
½ lingurita sare
1 ou mare
230 ml lapte rece
150 g boabe de porumb din conserva Sun Food
½ ardei iute verde, tocat
10 g unt pentru uns tava
Chilli con carne cu paine de porumb- Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie termorezistenta cu peretii mai inalti, se adauga carnea si se prajeste la foc iute pana se rumeneste apoi se scoate cu o spumiera.
Se micsoreaza flacara se pune ceapa tocata marunt, se amesteca bine si se caleste pana se inmoaie.
Se adauga usturoiul tocat, semintele de chimen si ardeii iuti si se gateste, amestecand timp de 1 minut, dupa care se readuce carnea in vas.
Se adauga rosiile din conserva, pasta de tomate si jumatate din cantitatea de supa si se fierbe acoperit, la foc potrivit timp de 1 ora pana ce carnea este aproape frageda. Se adauga fasolea scursa si clatita, restul de supa si se fierbe pana ce mancarea capata consistenta si carnea este bine patrunsa.
Cum se prepara painea de porumb
Cat timp se gateste mancarea, se pregateste painea de porumb.
Se incinge cuptorul la 200 grade C si se unge tava de 20/20 cm cu unt.
Faina de porumb se amesteca cu faina de grau, praful de copt si sarea, intr-un castron.
Oul se amesteca cu laptele, se adauga in castron si se omogenizeaza pana se obtine un aluat nu prea omogen. Se adauga boabele de porumb si si ardeiul iute verde. Se pune in tava si se coace timp de 20-25 min pana ce painea e ferma la atingere. Se portioneaza in bucati egale.
Chilli con carne se serveste in farfurii incalzite alaturi de painea calda!!
Pofta buna!!
#provocareaSunFood