Ingrediente :
1-2 ciolan crud de porc(partea mai carnoasa)
8-10 buc. ceapa
3-4 catei usturoi
cca. 1.5 l supa de carne
sare,piper macinat
5-6 linguri untura
1 bere blonda (0.5 l)
Preparare:
Ciolanul curatat se sareaza si pipereaza din abundenta si se prajeste pe toate partile in untura. Se scot separat ciolanele si se pun in vasul in care s-a prajit ceapa taiata in 4 si usturoiul taiat si el la calit 3-4 minute. Se aseaza peste ceapa din nou ciolanele prajite, se toarna peste berea si supa de carne atat cat sa fie ciolanele acoperite ,se acopera vasul cu un capac si se da la cuptor unde se lasa la prajit cca. 2-3 ore. Cam dupa o ora se verifica ciolanul si se intoarce . Daca mai e nevoie se mai poate adauga supa sau apa. Este gata facut cand furculita patrunde usor in ciolan. Se lasa in ultimele 10 minute descoperit in cuptor.
Se serveste cu pireu de cartofi ,sau cartofi natur .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
tartoras
08/12/2009 at 18:42Ioooi , ce-mi faci?????
E fectiv imi ploua-n gura de pofta!
Dupa parerea mea, e reteta perfecta de sarbatori!
Sarbatori cu bine!
Cami
08/12/2009 at 19:15Arata de milioane ! de abia astept sa cumpar un ciolan ca sa incerc reteta. Imi inchipui ca ar fi minunat linga si o varza calita. O seara placuta! Cami
Leila
08/12/2009 at 23:58Tartoras , daca imi permiti un mic sfat 🙂 ti-as recomanda sa pui un ciolan crud si unul afumat (dar nu din acela prefiert daca ai aceasta posibilitate) sa vezi atunci ce iti iese …. durere :))
Sa ai sarbatori fericite !
Leila
08/12/2009 at 23:58Cami , super merge si varza calita …yami ,yami
Pupice
criss
09/12/2009 at 15:28Ce minunatieeeee……m-a luat o foameeeee. Sa aveti Sarbatori pline de dragoste si sanatate. Va pup. Criss.
Leila
13/12/2009 at 23:59Multumim , Criss .
Sarbatori fericite , va dorim si noi!