Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciolan de porc la cuptor

Ciolan cu bere

Va prezentam o friptura senzationala pentru masa de Craciun. Acest ciolan pregatit la cuptor pur si simplu se topeste in gura . Ciolanul este pregatit cu bere dar, alaturi va recomandam sa serviti un vin cu totul deosebit oferit de Crama Oprișor  care a realizat o editie speciala dedicata marilor sfinti pe care ii sarbatorim pana la sfarsitul acestui an, conform traditiei ortodoxe. Sfantul Stefan este un vin rosu, cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, cu o culoare frumoasa, rubinie si gust fin, catifelat, cu nuante de pruna, visina si scortisoara. Postgustul este lung si surprinzator, dezvaluind note proaspete si calde, fructate, insa fara sa ascunda varsta aproape de maturitate a vinului. Vinul face parte din gama „Cupola Sanctis”, alaturi de alte vinuri de autor, scoase pe piata in serii limitate, fiecare sticla in parte avand o forma de prezentare impecabila, perfecta  pentru a fi oferita  in dar la ocaziile speciale cum ar fi Sfantul Stefan ce se serbeaza pe 27 Decembrie….     Va mai recomandam sa vedeti si ciolanul brutaresei , ciolanul  secuiesc, ciolan in sos de vin , rulada de ciolan

ciolan_cu_bere_sfantul_stefan

Ingrediente :
2 bucati ciolan crud de porc(partea mai carnoasa)
10 bucati ceapa
5-6 catei usturoi
2 l supa de carne
sare,piper macinat
5-6 linguri untura
1 bere blonda (0.5 l)

Preparare:
Ciolanul curatat se sareaza si pipereaza din abundenta si se prajeste pe toate partile in untura incinsa. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile ciolanele se scot, se pun la prajit in untura ramasa ceapa taiata in 4 si usturoiul taiat pret de  3-4 minute . Se trage vasul deoparte de pe foc aseazam peste ceapa din nou ciolanele prajite, se toarna peste  ciolane berea si supa de carne atat cat sa fie ciolanele acoperite. Se acopera vasul cu un capac si  dam totul la cuptor pentru circa 2-3 ore. Cam dupa o ora se verifica ciolanele si se intorc . Daca mai e nevoie se mai poate adauga supa sau apa. Este gata facut cand furculita patrunde usor in ciolan. Se lasa in ultimele 10 minute descoperit in cuptor ca ciolanele sa capete o „fata rumena”.
Servim  cu pireu de cartofi, sau cartofi natur alaturi de care asezam si bucati de ceapa prajita si sos rezultat.

Pofta Buna !!!

Sfantul Stefan, de la Crama Oprisor, constituie  atat prin denumire cat si prin vinul valoros din sticla, cadoul ideal si prilej de sarbatoare si socializare….

sfantul_stefan_crama_oprisor

Comentarii recente

  • ann_mary sadek

    02/05/2013 at 21:28

    fetelor, sinteti formiddddddddddd.sanatate pentru succes.

  • Lidia

    20/10/2015 at 12:51

    Arata superb și am copiato!! O sa o fac sigur. O întrebare: ptr 40 persoane câte ciolane?
    În așteptarea răspunsului, va doresc o zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram