Ciorba de vacuta cu rosii este o ciorba care o pregatesc des fiind pe placul tuturor.
Niciodata aceasta ciorba nu o acresc decat cu rosii proaspete sau pe timpul iernii cu Rosiile la borcan pe care le pun pentru iarna ca sa am la ciorbe, mancaruri. Sunt mult mai gustoase decat cele cumparate din magazin dupa parera mea.
Va recomand sa incercati si Ciorba de vacuta pregatita ca in Moldova de coleguta mea. Alte supe si ciorbe gasit in sectiunea de Retete supe si ciorbe.
Ingrediente Ciorba de vacuta cu rosii :
1 kg oase mari de vita
500 g carne vita
2 morcovi
1 patrunjel
½ telina mica
1 ceapa mijlocie
150 g mazare
300 g cartofi curatati si taiati cubulete
800 g rosii proaspete sau rosii conservate la borcan (asa conservam noi rosiile)
1 legatura leustean
Preparare Ciorba de vacuta cu rosii :
Oasele mari de vita se sparg si se pun la fiert in aproximativ 3 l apa rece cu 1 lingurita de sare. Carnea se taie bucatele. In timp ce oasele fierb 1 ora, spumam supa dupa care scoatem oasele si daca este carne pe ele o luam si o punem inapoi in ciorba si completam cu apa.
Punem si carnea taiata la fiert, spumam daca este nevoie si lasam sa fiarba circa 45 minute-50 minute. Morcovii, patrunjelul, telina se taie cubulete si le calim putin pe 2 linguri de ulei dupa care le adaugam la ciorba. Ceapa se razuieste pe razatoraea fina si se pune la ciorba. Lasam sa fiarba apoi adaugam mazarea si la final cartofii, lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile decojite si taiate felii sau cuburi cu care lasam sa mai fiarba 10-15 minute.
Luam ciorba de pe foc, potrivim de sare si presaram cu leustean taiat marunt. Se poate servi Ciorba de vacuta cu rosii ca atare, sau dreasa cu smantana.
Comentarii recente
Ciorba de Vacuta
21/08/2015 at 12:56extrem de gustoasa ciorbita 😀