Coada de vita cu bere si cartofi noi
Zilele trecuta am primit de la Karpaten Premium Angus un colet cu cateva piese de carne Premium Angus, o carne de calitate ce provine din ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu. Carnea provine de la bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, pe pasunile romanesti.
Carnea de vita Angus are un gust inconfundabil, indiferent de modul cum este gatita, calitatea ei superioara fiind data de fragezime, aroma, marmorare si de procesul de maturare.
Din pozitia de producator local a unui produs de inalta calitate, Karpaten Premium Angus doreste sa contribuie la crearea unei culturi gastronomice a carnii de vita, in Romania.
Pentru a facilita accesul tuturor la produse 100% naturale, au creat primul magazin online din tara care comercializeaza carne de vita Angus.
Printre piesele primite se numara si o coada de vita, o piesa de altfel subapreciata, dar care daca este gatita corect devine o carne frageda, fina, sanatoasa si foarte gustoasa.
Este ideala pentru supe si tocanite, tocmai de aceia am pregatit coada de vita cu bere si cartofi noi, o tocanita savuroasa perfecta pentru un pranz delicios.
Coada de vita Angus
Coada de vita trebuie gatita indelung, la foc mic, la cuptor sau in multicooker cu presiune.
In oricare dintre moduri ati alege sa o gatiti, veti avea la final o mancare gustoasa de te lingi pe degete.
Eu am ales sa o gatesc la multicooker, pe functia presiune fiindca timpul nu ne permite sa petrecem atatea ore in bucatarie.
Pasii pentru ambele variante de gatit sunt aceiasi, numai ca timpul de gatire se reduce cam de 4 ori.
Dar inainte de a va da detalii cum am pregatit-o, va las mai jos inca doua retete cu, carne de vita !!
Coada de vita cu bere si cartofi noi- Ingrediente
- 850 g coada de vita, degresata
- 2 cepe medii
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita pasta de tomate
- 200 ml bere blonda
- 100 ml apa/supa
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita chimen macinat
- sare si piper
- cimbru si patrunjel
- 500 g cartofi noi mici
- 200 g morcovi subtiri
- 1 lingurita amidon(optional)
Cum pregatim coada de vita cu bere
Coada de vita ce am folosit-o eu avea o cantitate considerabila de grasime, am indepartat-o cu grija lasand un strat foarte subtire. Grasimea inlaturata am sa o folosesc impreuna cu o bucata de carne de vita pentru a pregati cei mai deliciosi hamburgeri .
Am ales sa pregatesc Coada de vita cu bere si cartofi noi la multicooker. Toate operatiunile le-am facut folosind functia de prajire si functia de gatire cu aburi la presiunea cea mai mare. Astfel am scurtat timpul pana cam de 4 ori fata de o preparare clasica, pe flacara sau in cuptor.
Coada de vita portionata si condimentata cu sare, piper si chimen, se pune la prajit in uleiul de masline. Se rumeneste pe toate partile pret de cateva minute.
Se adauga ceapa tocata si usturoiul pisat, si se soteaza cam 2-3 min pana ce ceapa incepe sa se inmoaie.
Se adauga sucul de rosii, pasta de tomate, foaia de dafin, crenguta de cimbru, berea si apa.
Se da intr-un clocot apoi se acopera si se seteaza programul cu gatire la aburi cu presiune pentru 45 min.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scoate presiunea si se deschide capacul.
Se degreseaza apoi se adauga morcovii si cartofii noi, se pune capacul si se mai gateste 20 min la presiune cu aburi.
Se inlatura capacul, se adauga amidonul desfacut in putina apa si se mai da totul intr-un clocot.
Amidonul se adauga doar daca mancarea este mai zemoasa si pentru a-i da consistenta sosului.
Coada de vita cu bere si cartofi noi este gata, carnea e frageda si se desprinde cu usurinta de os. Se mananca calda cu paine prajita si o salata de sezon.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!