Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Costite cu Carnati si Ciuperci la Cuptor













Ingrediente:

500 gr costite porc
300 gr carnati afumati
500 gr ciuperci
2 rosii mai mari
1/2 legatura patrunjel verde
1 crenguta de cimbru
4 buc ceapa
1 ardei iute (facultativ)
2 l supa de carne(sau 4 cuburi de supa)
100 ml ulei ptr prajit
sare,
piper macinat

Preparare:

Costitele se sareaza si se prajesc pe ulei , apoi se scot deoparte. Se procedeaza la fel si cu carnatii pe care ii taiem in bucati de cca 6-7 cm ( carnatii ii curatam de pielita). Ceapa o taiem in patru si o calim in uleiul incare am prajit costitele si carnatii .

Costitele si carnatii se pun apoi peste ceapa calita , se pune peste 2 l supa de carne ( putem folosi si concentrat de supa ). Rosiile le decojim si le taiem cubulete si se pune deasupra impreuna cu patrunjelul tocat marunt , crenguta de cimbru , piper , ardeiul iute (facultativ) si ciupercile feliate .

Acoperim cu un capac si dam cratita la cuptor ptr cca 1 1/2 ore. Daca carnea nu e facuta il mai lasam la cuptor si mai putem adauga un pic de supa sau apa.

Se serveste cu pireu de cartofi sau orez alaturi de muraturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram