1 kg coastite porc
4 catei usturoi
150 ml vin alb
2 lingurite miere albine
50 ml palinca (tuica)
sare, piper, delikat
100 ml ulei ptr prajit
Cum procedam ?
Costitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei la incins si prajim costitele condimentate pe ambele parti .
Intr-un pahar preparam urmatorul amestec : 2 lingurite miere de albine , 50 ml palinca.Amestecam bine pana mierea se dizolva in palinca apoi turnam totul peste carne, in acelasi timp punem si cei 150 ml vin peste . Adaugam si usturoiul taiat felii si apoi turnam apa cat sa acopere bine carnea . Se acopera vasul cu un capac si se lasa la fiert pana scade zeama si ajunge pe untura. Daca carnea nu e fiarta se mai poate adauga apa. Se mai potriveste gustul cu sare daca e nevoie .
Se serveste cu pireu de cartofi alaturi mergand la fel de bine o salata de rosii sau muraturi .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Melianda
19/05/2008 at 16:06Na ca am inceput sa salivez la costitele tale, imi inchipui cat de bune au iesit, si combinatia de vin cu palinca…apetisant .
Leila
19/05/2008 at 21:38Incearca combinatia , dar nu uita sa pui si miere .