Daca vreti sa pregatiti ceva bun si fara sa munciti prea mult, va recomand aceasta reteta de cotlet in sos de arpagic.
In jumatate de ora veti pune pe masa o mancare delicioasa ce va fi savurata cu mare placere de toata familia.
Poate fi pregatita cu succes si atunci cand aveti invitati la masa.
Neaparat sa serviti alaturi vinul Sfântul Gheorghe, din gama Cupola Sanctis-Crama Oprisor
Ingrediente
2 cotlete de porc
fiecare cam de 150g
2 catei de usturoi
200 g arpagic
2 cuburi mici de unt
50 ml vin alb dulce
o lingura de smantana
boia de ardei
piper
sare
Mod de preparare Cotlet de porc in sos de arpagic
Curatati usturoiul, zdrobiti-l si ungeti cu el pe ambele parti feliile de cotlet.
Acoperiti-le cu o folie si lasati-le la macerat timp de 30 min.
Curatati arpagicul (eu l-am oparit timp de 1-2 min in apa clocotita, astfel se indeparteaza foarte usor foia de deasupra si raman intregi)
Condimentati cotletele cu sare piper si boia, topiti untul si caliti cotletele si arpagicul timp de 10 min.
Scoateti cotletele din tigaie si pastrati-le la cald.
Deglasati cu vin sosul in care s-a rumenit cotletele dupa care adaugati smantana.
Sosul se fierbe pret de cateva minute.
Cotletele se servesc impreuna cu sosul si o garnitura dupa gust .
Eu am servit impreuna cu o salata de spanac cu rosii si bucatele de portocala.
Pofta buna!!