Reteta de cotlet umplut cu ciuperci face parte dintr-o serie de retete pe baza de cotlet de porc ce se regasesc in categoria Fripturi si garnituri .
Dintre retete v-as recomanda cotlet de porc umplut, cotlet de porc cu ananas
Cotletul umplut cu ciuperci servit langa un pahar cu vin La Cetate -Pinot Noir din Crama Oprisor , va face ca masa sa fie o incantare !!
Ingrediente
600 gr cotlet de porc fara os
400 gr ciuperci proaspete (mici)
3 cepe rosii
un ardei gras rosu
150 gr cascaval
100 gr pastrama de porc
o mana frunze de spanac
50 gr unt
200 ml vin alb sec
sare
piper
boia dulce si iute
cimbru
1/2 lingurita praf de usturoi
Mod de preparare
Cotletul de porc se portioneaza in patru felii egale.
Punem feliile intre doua pungi si le batem ca pentru snitele.
Le condimentam cu sare, piper, boia si un pic de cimbru si le lasam la rece pana pregatim umplutura.
Tocam marunt o ceapa si o punem la calit in putin unt,
adaugam pastrama taiata fasii subtiri si 250 gr ciuperci taiate in patru.
Calim in continuare, adaugam cam 50 ml vin si lasam la foc mic pana ce scade toata zeama.
Punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam la foc cam un minut.
Dam deoparte si adaugam frunzele mici de spanac si cascavalul ras.
Amestecam usor cat sa se incorporeze tot cascavalul, condimentam cu sare, piper si un pic de usturoi.
Dupa ce s-a racit, umplem cotletele si le adunam de margini dand forma unei boccelute pe care o prindem cu scobitori.
Asezam cotletele intr-o forma de graten, punem restul de ciupercute intregi si ceapa rosie taiata sferuri.
Turnam restul de vin si cateva cubulete mmici de unt.
Dam forma la cuptor in primele 10 min acoperita cu o folie de aluminiu dupa care o inlaturam si lasam sa se rumeneasca.
Scoatem cotletele si garnitura pe o farfurie si le pastram la cald pana pregatim sosul .
Sosul ramas in tava se asezoneaza daca mai este nevoie cu sare si piper si pentru a capata consistenta se adauga un varf de lingurita de amidon dizolvat in putin vin.
Se lasa un pic pe foc dupa care se strecoara printr-o sita fina.
Cotletele le-am servit impreuna cu garnitura de ciuperci si ceapa caramelizata, sosul format si salata de sfecla rosie cu hrean.