Sosul barbecue, cu gustul sau dulce acrisor, este alegerea perfecta pentru feliile de cotlet de porc gatite simplu si rapid.
Alaturi de un pilaf de legume, carnea cu sos este exact ceea ce trebuie pentru o cina satioasa sau un pranz intr-o zi de sarbatoare.
Daca aveti de sarbatorit pe cineva din familie de Sfantul Gheorghe ,va recomand sa pregatiti aceste cotlete de porc in sos barbecuece trebuie neaparat sa fie insotite de un pahar cu vin Sfântul Gheorghe, din gama Cupola Sanctis-Crama Oprisor.
„Vinul Sfantul Gheorghe este un vin rosu sec, produs în anul 2010 într-o editie limitata, fiind un cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot, un vin cu personalitate, puternic, cu arome patrunzătoare, directe, de visine, cirese coapte, completat de note de vanilie si condimente.
Un post gust suficient de lung, caracterizat prin rotunjime si catifelare a taninilor, ce te surprinde la fel de plăcut.”
Ingrediente
(3 portii)
1 lingura ulei de floarea soarelui
3 cotlete de porc fara grasime (140g fiecare)
100 ml suc de portocale
3 linguri miere de albine
2 linguri sos de soia
2 linguri vin rosu
2 linguri otet de vin rosu
2 linguri mustar Dijon
2 linguri pasta de rosii
sare si piper
Pilaf cu legume
250 g orez
30 g unt
2 linguri ulei de masline
3 fire ceapa verde
un ardei capia rosu
500 ml apa sau supa de legume
sare si piper
Mod de preparare Cotlete de porc in sos barbecue
Se incinge uleiul si se adauga cotletele condimentate cu sare si piper.
Se prajesc pret de 5 min pana se rumenesc pe ambele parti, intorcandu-le doar o singura data .
Intr-un castron se amesteca sucul de portocala cu mustarul, sosul de soia, mierea , vinul, otetul, si pasta de tomate.
Se toarna mixtura peste cotlete si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15min, pana ce carnea devine frageda si sosul capata consistenta.
Intre timp pregatim pilaful.Se pune orezul intr-o sita si se spala bine la jet de apa rece.
Se incinge uleiul cu untul, se adauga ceapa tocata si ardeiul taiat cubulete si se soteaza 5 min.
Se adauga orezul si se mai caleste 2-3 min dupa care se adauga apa(500ml) sau supa calda.
Se da in in clocot dupa care se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 10 min sau pana ce aproape toata apa este absorbita.
Se condimenteaza dupa guist si se lasa acoperit pana in momentul servirii.
Cotletele se servesc impreuna cu sosul alaturi de pilaful de legume.
Pofta buna!!