Cand am pregatit prima data aceste cotlete picante cu mere si salvie, ma gandeam ca pe langa sosul de mere ar trebui sa folosesc si o alta garnitura. Insa trebuie sa recunosc ca o data ce l-am gustat mi-am dat seama ca este perfect asa.
Ati fi surprinsi cat de bine se potrivesc gusturile in acest preparat, cel picant de la chilli, aroma salviei, dulcele de la mere si carnea de porc.
Picantul din acest preparat te face sa il asociezi cu un vin savuros si acesta nu poate fi decat un vin bun din Crama Oprisor- STIL Shiraz !!
STIL Shiraz
” Aromele seducatoare ale acestui vin, amintind de tutun, condimente si eucalipt, sunt amplificate de senzatiile exotice de ciocolata amara si cirese coapte. Un vin cu personalitate complexa si gust interesant de migdale si cacao. Are un centru profund, cu o intensitate coloranta de exceptie. Buchetul prezinta note de Shiraz clasice cu tenta de ciocolata si arome de prune uscate, cu un final bine asezonat cu notele de stejar frantuzesc”
Va las inca doua retete delicioase de langa care nu trebuie sa lipseasca un vin bun din Crama Oprisor!!
![Piept de rata cu sos de rodii](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_750,h_563/https://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2024/09/Piept-de-rata-cu-sos-de-rodii.jpg)
![Frigarui de miel cu sos chimichurri](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_750,h_563/https://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2024/04/frigarui-de-miel-cu-sos-chimichurri-2.jpg)
Cotlete picante cu mere si salvie- Ingrediente
- pentru 2 portii
- 350 g cotlet de porc(4 felii)
- 350 g mere felii
- 200 ml suc natural de mere
- 2 lgt mustar Dijon
- 1 lgt fulgi de chilli
- 1 lg salvie uscata
- un praf de usturoi
- sare si piper
- 40 g unt
- 1 lg ulei
![ingrediente cotlete picante](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_750,h_590/https://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2025/02/ingrediente-cotlete-picante.jpg)
Cum preparam cotlete picante cu mere si salvie
Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si se adauga cotletele de porc ce au fost condimentate cu sare si piper. Se rumenesc pe ambele parti cam cate 3 min apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se adauga untul si merele taiate in felii egale. Se condimenteaza cu sare si piper si se rumenesc usor pe toate partile.
Cand sunt gata se adauga in tigaie bucatile de carne si sosul format din sucul de mere, mustar, fulgi de chilli si salvia uscata.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 5-7 min pana ce sosul capata consistenta si toate gusturile se intrepatrund.
Se mananca imediat cu mare pofta, de langa el nu trebuie sa lipseasca un vin bun!!
![Cotlete picante cu mere si salvie](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_750,h_1000/https://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2025/02/cotlete-picante-cu-mere-si-salvie-4.jpg)
![Cotlete picante cu mere si salvie](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_750,h_1000/https://www.bucatareselevesele.ro/wp-content/uploads/2025/02/cotlete-picante-cu-mere-si-salvie-1.jpg)
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!