Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlete picante cu mere si salvie

Cotlete picante cu mere si salvie


Cand am pregatit prima data aceste cotlete picante cu mere si salvie, ma gandeam ca pe langa sosul de mere ar trebui sa folosesc si o alta garnitura. Insa trebuie sa recunosc ca o data ce l-am gustat mi-am dat seama ca este perfect asa.
Ati fi surprinsi cat de bine se potrivesc gusturile in acest preparat, cel picant de la chilli, aroma salviei, dulcele de la mere si carnea de porc.
Picantul din acest preparat te face sa il asociezi cu un vin savuros si acesta nu poate fi decat un vin bun din Crama Oprisor- STIL Shiraz !!

Cotlete picante cu mere si salvie

STIL Shiraz

” Aromele seducatoare ale acestui vin, amintind de tutun, condimente si eucalipt, sunt amplificate de senzatiile exotice de ciocolata amara si cirese coapte. Un vin cu personalitate complexa si gust interesant de migdale si cacao. Are un centru profund, cu o intensitate coloranta de exceptie. Buchetul prezinta note de Shiraz clasice cu tenta de ciocolata si arome de prune uscate, cu un final bine asezonat cu notele de stejar frantuzesc”

Cotlete picante cu mere si salvie

Va las inca doua retete delicioase de langa care nu trebuie sa lipseasca un vin bun din Crama Oprisor!!


Cotlete picante cu mere si salvie- Ingrediente

  • pentru 2 portii
    • 350 g cotlet de porc(4 felii)
    • 350 g mere felii
    • 200 ml suc natural de mere
    • 2 lgt mustar Dijon
    • 1 lgt fulgi de chilli
    • 1 lg salvie uscata
    • un praf de usturoi
    • sare si piper
    • 40 g unt
    • 1 lg ulei
ingrediente cotlete picante


Cum preparam cotlete picante cu mere si salvie

Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si se adauga cotletele de porc ce au fost condimentate cu sare si piper. Se rumenesc pe ambele parti cam cate 3 min apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

preparare cotlete


In uleiul ramas se adauga untul si merele taiate in felii egale. Se condimenteaza cu sare si piper si se rumenesc usor pe toate partile.

mere caramelizate


Cand sunt gata se adauga in tigaie bucatile de carne si sosul format din sucul de mere, mustar, fulgi de chilli si salvia uscata.

preparare cotlete


Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 5-7 min pana ce sosul capata consistenta si toate gusturile se intrepatrund.

preparare cotlete cu mere si salvie


Se mananca imediat cu mare pofta, de langa el nu trebuie sa lipseasca un vin bun!!

Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram