E ceva timp de cand nu am mai pregatit creier de vita pane , dar zilele trecute am gasit un creier de vitel care arata asa de bine incat nu am rezistat sa nu-l cumpar 🙂 si bine am facut !!
A fost savurat cu mare placere mai ales ca pe langa el am servit si un pahar de vin Caloian -Sauvignon Blanc din Crama Oprisor
” Este un vin prietenos, echilibrat, sprinţar şi proaspăt, cu arome plăcute de flori de viţă de vie, soc şi o uşoară tentă minerală.”vinul.ro
Ingrediente
500 gr creier de vitel
2 oua
3-4 lg de faina
3-4 lg pesmet fin
sare
piper
ulei pentru prajit
o lingura de otet
Sos
200 gr iaurt gras grecesc dau smantana
2 catei de usturoi
piper alb
o lgt menta uscata
sare
Garnitura
frunze de spanac
rosii cherry
ulei de masline
zeama de lamaie
Mod de preparare
Se pune la fiert o oala cu 2 litri de apa in care am pus sare si o lingura de otet.
Cand a dat in fiert adaugam bucatile intregi de creier si fierbem pret de 10 min,
Scoatem creierul din oala cu ajutorul unei palete si-l lasam la racorit.
Intre timp pregatim ingredientele pentru pane.
Punem ulei intr-o cratita cu peretii mai inalti .
Taiem creierul racit in felii potrivit de groase.Le trecem cu grija prin faina , ou batut, iar faina iar ou iar la final prin pesmet .
Se pun bucatile astfel pregatite in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de ulei.
Se serveste insotit de sosul de iaurt/smantana si o salata simpla din spanac proaspat si rosii cherry.
Puteti alege orice garnitura doriti, fiecare dupa gustul sau .
Neaparat serviti alaturi un pahar de vin alb sec.